2023, február 4.
4 C
Budapest
-0.4 C
Moszkva

Grúzia: kizárt, hogy fegyverekkel támogassuk Ukrajnát

Tbiliszi nem szándékozik katonai segítséget nyújtani Kijevnek – idézte a Szputnyik Grúzia Tea Tsulukiani miniszterelnök-helyettest.

“A grúz hatóságok nem fogják megengedni, hogy Grúzia katonai konfrontációba keveredjen” – mondta.

A politikus szerint Tbiliszi nem fog katonai segítséget nyújtani a katonai konfliktusban egyik félnek sem.

A miniszterelnök-helyettes sajnálatosnak nevezte, hogy Grúziát folyamatosan próbálják belekeverni a konfliktusba, és hozzátette, hogy országa már sok fegyveres konfliktust élt át, és a hatóságok kötelessége, hogy megakadályozzák az újabb ilyen kísérleteket.

Korábban Kijev arra kérte Tbiliszit, hogy adja vissza a 2008-ban átadott Buk rakétarendszereket, de a grúz hatóságok ezt elutasították.

Oroszország február 24. óta különleges katonai műveletet folytat Ukrajnában. Ennek fényében az Egyesült Államok és NATO-szövetségesei továbbra is több tízmilliárd dollár értékű fegyverekkel pumpálják a kijevi rezsimet.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben - közölte pénteken a francia...

Először számolt be NASAMS légvédelmi rendszer megsemmisítéséről az orosz katonai szóvivő

Az orosz erők a Donyeck környékén folytatott offenzíva során kedvezőbb állásokat foglaltak el, és először semmisítettek meg norvég NASAMS légvédelmi rendszert - jelentette ki...

Zelenszkij: nem adjuk fel Bahmutot, addig harcolunk ameddig csak tudunk

Az ukrán hadsereg nem fogja feladni Artemivszket (Bahmut) - jelentette ki Volodimir Zelenszkij a kijevi EU-ukrán csúcstalálkozót követő sajtótájékoztatón. "Senki sem fogja feladni Bahmutot (Artemivszk)....