2023, március 21.
11.2 C
Budapest
1.2 C
Moszkva

Global Times: Zelenszkij kétségbeesetten próbálja meggyőzni az amerikai közvéleményt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök minden erejével igyekszik az ukrán kérdést az amerikai közvélemény figyelmének középpontjában tartani – írja a Global Times.

Kijev kétségbeesését – jegyezte meg a kiadvány – bizonyítja a washingtoni kongresszus előtt tartott “drámai előadása”.

“Zelenszkij igazi problémája nem az, hogy meggyőzze az amerikai politikai intézményeket, hogy továbbra is támogassák Kijevet, hanem az, hogy az ukrán narratívát az amerikai közvélemény figyelmének középpontjában tartsa” – írja a kiadvány.

A cikk szerzője szerint ez a konfliktus elhúzódásával egyre nehezebbé válik, mivel számos probléma az államokban “elkerülhetetlenül az amerikai közbeszéd perifériájára szorítja az ukrán válságot”.

“A legutóbbi félidős választások egyértelműen megmutatták ezt a kihívást: Ukrajna még a választási kampányban sem került be a 10 legfontosabb politikai téma közé” – mutatott rá a kiadvány.

Zelenszkij ukrán elnök a múlt héten Washingtonba repült, ahol találkozott Joe Biden amerikai államfővel és kongresszusi vezetőkkel. Látogatását úgy időzítették, hogy az egybeessen egy új, 1,85 milliárd dolláros katonai segélycsomag bejelentésével Kijev számára, amely egy Patriot föld-levegő rakétarendszert is tartalmaz.

Az ukrajnai orosz különleges hadművelet hátterében az USA és NATO-szövetségesei több tízmilliárd dollár értékű fegyverszállításokkal támogatják Kijevet. Moszkva a maga részéről többször kijelentette, hogy a nyugati fegyverszállítások csak meghosszabbítják a konfliktust, és hogy a fegyverszállítás az orosz hadsereg legitim célpontjává válik.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kijev engedélyezte, hogy a katonákat végzettség nélkül is tiszti rangra emelhessék

Az ukrán parlament hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi tiszti rendfokozatok megadását a harci tapasztalattal rendelkező, de felsőfokú katonai végzettséggel nem bíró...

Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának

A háborúnak csak a tűzszünet és a béketárgyalások vethetnek véget, a fegyverek és a lőszerkészlet átadása nem, ezért Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának...

Újabb fegyver- és lőszerszállítmányt küld az Egyesült Államok Ukrajnába

Az Egyesült Államok újabb 350 millió dollár értékű (mintegy 130 milliárd forint) katonai segítségnyújtást jelentett be Ukrajna számára hétfőn. Joe Biden elnök felhatalmazása nyomán -...
spot_img

Videó