2023, január 31.
3.2 C
Budapest
-1.6 C
Moszkva

Gazprom: nem marad kihasználatlan az Északi Áramlat-2 kapacitása

Az Északi Áramlat-2 kapacitását az északnyugat-oroszországi gázellátás fejlesztésére használják fel – értesült a RIA Novosztyi.

“A Gazprom úgy döntött, hogy az Északi Áramlat-2 gázvezeték tengeri szakaszának leállása miatt a projekt keretében keletkező orosz szárazföldi többletkapacitást Oroszország északnyugati részének gázellátás-fejlesztésére használja fel – közölte a vállalat.

“Tekintettel arra, hogy a tengeri Északi Áramlat-2 gázvezeték jelenleg nem üzemel, és figyelembe véve az északnyugati régió fogyasztóinak gázellátási és gázfejlesztési programjának végrehajtását, a Gazprom úgy döntött, hogy az Északi Áramlat-2 projektben feleslegesé vált orosz szárazföldi gázszállítási kapacitását az északnyugat-oroszországi régiók gázellátásának fejlesztésére használja fel” – közölte a Gazprom hivatalos Telegram-csatornáján.

Ha a német fél az Északi Áramlat-2 üzembe helyezése mellett dönt, akkor a vezetékpárból csak egyet lehet 100 százalékos kihasználtsággal üzembe helyezni.

Az Északi Áramlat 2 második tengeri vezetékének elindítása 2028 előtt nem lehetséges.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Magyarország és Ausztria nem küld fegyvereket Ukrajnába

Magyarország és Ausztria nem fog fegyvert küldeni Ukrajnába, és szeretné megakadályozni a folyamatban lévő konfliktus eszkalálódását - jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf osztrák kollégájával, Klaudia...

Külföldi zsoldosok támaszpontjára mértek tüzérségi csapást az orosz erők

Orosz tüzérség csapást mért egy ukrán katonai támaszpontra Ocsakov városában, és külföldi zsoldosokkal végeztek - közölte a RIA Novosztyival egy, az ukrán fegyveres erők...

Peking: az Egyesült Államok az ukrán válság kezdeményezője és legnagyobb támogatója

Az USA az ukrajnai válság "kezdeményezője és legnagyobb támogatója" - jelentette ki Peking, kommentálva Washington azon állításait, miszerint állami kínai vállalatok nem halált okozó...