2022, szeptember 29.
17.2 C
Budapest
13.2 C
Moszkva

FSZB: ukrán terrortámadást akadályoztak meg Oroszországban

Az ukrán radikális Jobboldali Szektor szervezet által előkészített terrortámadást akadályoztak meg az oroszországi Lipeck város környékén – közölte pénteken az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

A közlemény szerint a Lipeck megyei Goricsi faluban három, Oroszországba korábban érkezett ukrán állampolgárt vettek őrizetbe: egy 34 éves férfit, akit korábban többször is elítéltek pedofília miatt, valamint egy 36 éves és egy 44 éves nőt. Mindhárman a Jobboldali Szektor által az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) égisze alatt létrehozott diverzáns és felderítő csoport tagjai voltak – áll az FSZB tájékoztatásában.

A vád szerint azzal a céllal érkeztek Oroszországba, hogy egy nagy erejű, saját készítésű pokolgépet robbantsanak fel egy népes helyen, “a lipecki közlekedési infrastruktúra egyik létesítményénél”.

A rögtönzött robbanószerkezet alkatrészeit egy rejtekhelyen megtalálták. A nyomozók birtokába jutott a gyanúsítottaknak a Jobboldali Szektor más tagjaival folytatott levelezése is, amely “leleplezi szándékaikat”.

A három ukrán ellen büntetőeljárás indult terrortámadás előkészítése, szélsőséges szervezetben való részvétel és robbanóanyagok illegális birtoklása címén.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Sikertelen ukrán előrenyomulás Krasznij Limannál, jelentős ukrán veszteségek

Az ukrán csapatok veszteségeket szenvedtek a Krasznij Liman elleni sikertelen támadási kísérlet során - közölte az orosz védelmi minisztérium a szerdai hadjelentésében. "Az ukrán csapatcsoport...

Ukrajnába is leállhat a gázszállítás – vita van a Gazprom és a Naftogaz között

A Gazprom elutasítja az ukrán Naftogaz követeléseit az orosz gáz európai tranzitdíjára vonatkozó választottbírósági eljárásban, a nem teljesített szolgáltatásokat nem kell és nem is...

Bloomberg: valószínűtlen, hogy a Nyugat növeli a fegyverszállításokat Ukrajnába

Nincs jele annak, hogy Kijev támogatói az Egyesült Államokban és az EU-ban fokoznák a fegyverszállításokat Ukrajnába válaszul a részleges oroszországi mozgósításra - jelentette a...