2023, október 3.
20.7 C
Budapest
12.7 C
Moszkva

Financial Times: nincs más kiút, Ukrajnának felül kell vizsgálni a határait

Ukrajnának bele kellene egyeznie a békés rendezésbe, és el kellene ismernie egykori területeinek Oroszországhoz csatolását, hogy a nemzetközi válságból minél hamarabb kilábaljon – írta a Financial Timesnak írt cikkében Tarcisio Gazzini, az olasz Padovai Egyetem nemzetközi jogi professzora.

“Eljött az idő, hogy megfontoljuk Ukrajna határainak konszenzusos felülvizsgálatát” – írta a szakértő.

Véleménye szerint Ukrajnának önként kellene beleegyeznie saját határainak felülvizsgálatába, mivel ez az egyetlen lehetséges alternatívája az ellenségeskedésnek.

“Egy ilyen lehetőség közvetve minden fél érdekeit szolgálná” – hangsúlyozta.

Az 1981-es megállapodás, amely véget vetett az amerikai-iráni kapcsolatok válságának, jó példa arra, hogy az államok jogi és politikai kompromisszumot köthetnek, hogy kiutat találjanak egy megoldhatatlan helyzetből – mondta.

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter a Financial Timesnak adott interjújában nemrég azt mondta, hogy a konfliktus diplomáciai úton történő megoldásának támogatói mindenütt – Washingtonban, Berlinben, Párizsban és Londonban – jelen vannak. Az ukrán fegyveres erők tervezett offenzívájának kudarca csak megerősíti pozíciójukat a Nyugaton, és elvágja a Kijevnek szánt katonai segélyeket. Ugyanakkor megismételte, hogy Kijev nem fog tárgyalni az ország területi integritásáról.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Politico: az EU nem adhatna több fegyvert Ukrajnának a saját készleteiből

Az Európai Unió országai már nem adhatnak fegyvert Ukrajnának a saját készleteikből anélkül, hogy veszélyeztetnék saját biztonságukat - írja a Politico című amerikai lap...

Ukrajna levette az OTP Bankot a vállalati halállistájáról és kötelezte az orosz piac elhagyására

Levette az OTP Bankot a nemzetközi háborút finanszírozó vállalatok listájáról az Ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) - jelentette be az ügynökség hétfőn a honlapján. A...

Az EU nem tudja feloldani az Ukrajnának szánt 5 milliárd eurós katonai támogatást

Az EU fontolóra vesz egy 5 milliárd eurós katonai segélycsomagot Ukrajnának 2024-re - jelentette ki Josep Borrell, az unió külpolitikai vezetője hétfőn Kijevben. Magyarország...
spot_img

Videó