2023, március 22.
13.5 C
Budapest
3.8 C
Moszkva
Array

Felmérés: Obama az Egyesült Államok legrosszabb elnöke

A második világháború óta beiktatott amerikai elnökök közül a jelenleg második elnöki ciklusát töltő Barack Obama a legrosszabb – derült ki az amerikai Quinnipiac Egyetem szerdán közzétett közvélemény-kutatásából.

Az 1446 regisztrált szavazó részvételével június 20-24. között készített felmérésből kiderül, hogy a megkérdezettek 33 százaléka az elmúlt hetven év legrosszabb elnökének tartja a 2012-ben újraválasztott Obamát. Mintegy 28 százalékuk vélte úgy, hogy inkább elődje, a republikánus George W. Bush (2001-2009) érdemli ki ezt a “címet”. Ezzel ellentétben Ronald Reagant, a Fehér Házat 1981 és 1989 között vezető republikánus államfőt a válaszadók 35 százaléka tartotta a második világháborút követő éra legjobb amerikai vezetőjének, miközben 18 százalékuk Bill Clintonról, 15 százalékuk pedig a tragikus sorsú John F. Kennedyről gondolta ugyanezt.

A megkérdezett amerikaiak közel 45 százaléka úgy vélte, hogy az Egyesült Államok jobb helyzetben lenne, ha a republikánus Mitt Romney nyerte volna Obamával szemben a 2012-es elnökválasztást, ezzel szemben csupán 38 százalékuk gondolta úgy, hogy az országnak Romney elnöksége alatt rosszabbul menne a sora.

A hivatalban lévő amerikai elnököknek általában keményebb bírálatokkal kell szembenézniük, és a Fehér Házból való távozásuk után a választók gyakran újraértékelik a teljesítményüket. George W. Bush második elnöki ciklusa végéhez közeledve rendkívül népszerűtlen volt, távozása óta azonban jelentős mértékben nőtt közkedveltsége.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

DNR: az orosz erők gyakorlatilag blokád alá vonták Bahmutot

Az orosz hadsereg gyakorlatilag blokád alá vonta Artemivszket (Bahmut) - mondta Jan Gagin, a DNR (Donyecki Népköztársaság) megbízott vezetőjének tanácsadója a Rosszija 1 TV-nek. "Az...

Zaharova: a Nyugat teljesen el akarja pusztítani Ukrajnát

A brit kormány azon terve, hogy szegényített uránt tartalmazó lövedékeket küldjön Kijevnek, amelyeket a Moszkvával folytatott konfliktusban használnának, azt mutatja, hogy a nyugati állítások,...

Charles Michel: az EU egy éven belül 1 millió darab lőszerrel látná el Ukrajnát

Az Európai Unió célja, hogy a következő 12 hónapon belül 1 millió darab lőszerrel lássa el Ukrajnát, és biztosítsa ehhez a megfelelő finanszírozást; "ennek...
spot_img

Videó