2022, május 19.
4.3 C
Budapest
7.9 C
Moszkva
Hiredetés

Felmérés: az oroszok 67 százaléka támogatja Vlagyimir Putyint

Március óta 63-ról 67 százalékra nőtt azoknak az oroszoknak az aránya, akik helyeslik, ahogy Vlagyimir Putyin elnök kormányozza az országot – derült ki a Jurij Levada Független Elemzőközpont csütörtökön megjelent közvélemény-kutatásából.

Mihail Misusztyin miniszterelnök teljesítményével a megkérdezettek 59 százaléka elégedett. Ez három százalékpontos növekedést jelent.

Putyinnak január óta négy százalékponttal, 29-ről 33 százalékra emelkedett az úgynevezett bizalmi indexe is. Ezt a mutatót úgy állapítják meg, hogy arra kérdeznek rá, a válaszadó melyik politikusban bízik meg a legjobban.

Putyint Szergej Sojgu védelmi miniszter követi 12 és Mihail Misusztyin 11 százalékkal. Szergej Lavrov, az orosz diplomácia vezetője és Vlagyimir Zsirinovszkij, a nacionalista Liberális Demokrata Párt vezetője egyaránt 10 százalékon áll.

Az elítélt ellenzéki politikus, Alekszej Navalnij bizalmi indexe az elmúlt négy hónap alatt 5-ről 2 százalékra, a tavaly júliusi szintre esett vissza. Az elemzők ugyanakkor rámutattak, hogy az ingadozás belül van a statisztikai hibahatáron.

A Levada felmérése május 20-26. között készült egy 1620 fős, a 85-ből 50 régióra kiterjedő reprezentatív mintán.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS