2023, február 7.
-2.6 C
Budapest
-5.8 C
Moszkva

Felmérés: az Egyesült Államokban élőket már nem érdekli Ukrajna támogatása

Az Oroszország és Ukrajna között zajló katonai konfliktust az amerikai választók nem tekintik elsődleges prioritásnak – derül ki a Morning Consult új felméréséből, amelyben több mint 2000 embert kérdeztek meg arról, hogy milyen külpolitikai kérdésekre kívánják, hogy a kormányzat figyelmet fordítson.

A kedden közzétett felmérés szerint a demokrata szavazókat olyan dolgok érdeklik jobban, mint az éghajlatváltozás és egy újabb világjárvány megelőzése, míg a republikánusok azt akarják, hogy a kormány a bevándorlásra, a terrorizmusra és a kábítószer-kereskedelemre összpontosítson. Ukrajna támogatása a demokraták körében csak a hatodik, a republikánusok körében pedig a tizedik helyen szerepelt.

A Biden-kormányzat már közel 20 milliárd dolláros katonai támogatást ígért Ukrajnának, és egy további 37,7 milliárd dolláros segélycsomagot igyekszik keresztülvinni, mielőtt a demokraták elveszítenék az ellenőrzést a képviselőház felett. Az új republikánus többség már jelezte, hogy nem fog támogatni további nagyszabású segélycsomagokat Kijevnek, amint jövő év elején átveszi a Ház irányítását.

Kevin McCarthy, a Republikánus Párt vezetője már korábban kijelentette, hogy a Kongresszus nem fog “biankó csekket” adni Ukrajnának, míg Michael McCaul, a képviselőház külügyi bizottságának vezető republikánusa ragaszkodik a Kijevnek nyújtott washingtoni támogatás “nagyobb mértékű felügyeletéhez, átláthatóságához és elszámoltathatóságához”.

Az Ukrajnának oroszellenes szankciók, valamint katonai és humanitárius csomagok formájában nyújtott amerikai segítséget az amerikaiak túlnyomó többsége támogatta a február végén kezdődött konfliktus első hónapjaiban. Úgy tűnik azonban, hogy ez a támogatás jelentősen csökkent a konfliktus kilenc hónapja tartó elhúzódása során.

A közelmúltban végzett felmérések – például a Quincy Institute for Responsible Statecraft és a Data for Progress szeptemberben közzétett felmérése – szerint az amerikaiak többsége belefáradt a kérdésbe, és azt szeretné, ha az Egyesült Államok a konfliktus mielőbbi lezárását célzó diplomáciai tárgyalásokra összpontosítana, ahelyett, hogy továbbra is katonai segítséget nyújtana Kijevnek.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Vegyi fegyvert vethettek be az ukránok a Donbasszban, orosz ellenőrzés alá került Mihajlivka is

Vegyi fegyver bevetésével vádolta meg az ukrán fegyveres erőket az Oroszországhoz csatlakozott donyecki régió megbízott vezetője, az orosz katonai szóvivő pedig bejelentette, hogy önkéntes...

Financial Times: az Abrams tank inkább teher lesz Ukrajnának, mint segítség

Az M1 Abrams harckocsik, amelyeket Washington a közelmúltban ígért Ukrajnának, inkább terhet jelenthetnek Kijev háborús erőfeszítései számára, mintsem erősítést - jelentette vasárnap a Financial...

Videó: rakétacsapás érte az egyetem épületét Harkovban

Rakéta csapódott az egyetem épületébe Harkovba - közölte a helyi média. Az oktatási intézményeket bezárták, és az ukrán fegyveresek telepítési pontként és raktárként használják...