2023, szeptember 29.
14.3 C
Budapest
14 C
Moszkva

Felmérés: a szlovákok többsége ellenzi az ukrajnai fegyverszállításokat

A megkérdezett szlovák állampolgárok több mint fele úgy véli, hogy a szeptember 30-i előrehozott parlamenti választások után Pozsonyban megalakuló új kormánynak fel kell hagynia az Ukrajnának nyújtott katonai segítséggel – jelentette a JOJ tévécsatorna az AKO közvélemény-kutató ügynökség felmérésére hivatkozva.

A megkérdezettek 51,5 százaléka szólalt fel az ellen, hogy Szlovákia továbbra is katonai segítséget nyújtson Ukrajnának. A szlovákok 43,2 százaléka támogatja, hogy Kijevnek meghosszabbítsák ezt a fajta segítséget.

A közvélemény-kutató szerint a 18 és 33 év közöttiek, az ország nyugati régióinak lakói és a liberális pártok támogatói alkotják az Ukrajnának támogatását kifejezők nagy részét.

A felmérést, amelyben 1000 18 év feletti, minden társadalmi csoportból származó válaszadó vett részt, július 24-28. között végezték.

Szlovákia 2022 áprilisában Sz-300-as légvédelmi rakétarendszert adományozott Ukrajnának, 2023 tavaszán pedig leszerelt MiG-29-es vadászrepülőgépeket küldött Kijevnek.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Előretört az orosz hadsereg a dél-donyecki frontszakaszon

Kedvezőbb hadállásokat foglaltak el az orosz erők az ukrajnai front dél-donyecki szakaszán, miközben a Zaporozsje megyei Prijutne településnél két ukrán támadást visszavertek - közölte...

NYT: az akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Ukrajna számára

Ukrajna akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Kijev számára, mivel a harctéren a haladás hiánya a nyugati támogatás csökkenéséhez vezethet - jelentette csütörtökön a New...

Izvesztyija: Oroszország felmenti a jövedelemadó fizetése alól a hadműveletben résztvevő önkénteseket

Az orosz parlament alsóháza a jövő hónapban olyan törvényt fogadhat el, amely mentesítené az Ukrajnában harcoló önkénteseket a jövedelemadó alól - jelentette az Izvesztyija...
spot_img

Videó