2024, február 24.
11.1 C
Budapest
0.2 C
Moszkva

Ez a szankció sem akar működni: áramlik az orosz gyémánt a világpiacra – írja a Bloomberg

Az Alrosa orosz bányászati óriáscég csendben szinte a szankciók előtti szintre élénkítette az exportot – jelentette kedden a Bloomberg, megjegyezve, hogy a vállalat havonta több mint 250 millió dollár értékben ad el gyémántot.

A jelentés szerint, amely az ügyet ismerő személyekre hivatkozik, az orosz cég eladásai jelenleg csak havi 50-100 millió dollárral maradnak el a szankciók előtti szinttől.

Az eladások újraindultak, mivel egyes indiai bankok egyre jobban megbarátkoznak azzal, hogyan lehet megkönnyíteni az amerikai dollártól eltérő pénznemben lebonyolított tranzakciókat – magyarázták a Bloombergnek a források.

Elmondták, hogy az orosz drágakövek nagy része indiai gyártókhoz kerül, “ahol több száz, többnyire családi vállalkozás darabolja és csiszolja a nyers köveket késztermékké, fülbevalókba és eljegyzési gyűrűkbe való felhasználásra kész termékké”. A források azt is elmondták, hogy az orosz Alrosa gyémántokat ad el indiai és európai vevőknek, többnyire indiai rúpiáért cserébe.

Nincs arra utaló jel, hogy az eladások szankciókat vagy törvényeket sértettek volna – tette hozzá a jelentés, amely a névtelen forrásaira hivatkozva azt írta, hogy még mindig széles körben nyugtalanság uralkodik az orosz árukkal való kereskedés következményeit illetően. “Az ügyletek csendben zajlanak” – mondták a források, megjegyezve, hogy az Alrosa leállította az eladásairól vagy pénzügyi teljesítményéről szóló információk közzétételét.

Áprilisban az USA szankciókat vezetett be az Alrosa ellen, más nagy állami orosz cégek mellett. Az Alrosa a világ legnagyobb nyersgyémánt termelője, amely a globális kínálat mintegy harmadát adja.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Bloomberg: Magyarország blokkolta, hogy az EU közös nyilatkozatot adjon ki Ukrajnáról

Magyarország megakadályozta, hogy az Európai Unió tagállamai közös nyilatkozatot írjanak alá az ukrajnai orosz különleges hadművelet megindítása óta eltelt két év alkalmából - írja...

Felmérés: a franciák többsége nem akarja Ukrajnát az Európai Unióba

Ukrajna uniós csatlakozásának kilátása szinte egyöntetűen megosztja a francia társadalmat - derült ki a CSA kutatóintézet új felméréséből. A pénteken közzétett közvélemény-kutatási eredmények szerint...

Legalább 15 ezer ukrán menekült lett hajléktalan az Egyesült Királyságban, mert a támogatók kidobták őket

A brit kormány pénteken közzétett jelentése szerint legalább 15 000 ukrán menekült kért hajléktalansági támogatást, miután megromlott vagy véget ért a kapcsolatuk brit támogatóikkal. Január...
spot_img

Videó