2022, december 2.
2.6 C
Budapest
-11.6 C
Moszkva

Exportra készültek, de importálni kényszerül az áramot Ukrajna

Ukrajna megkezdheti a villamosenergia-importot Európából – közölte Volodimir Kudrickij, az Ukrenergo energetikai vállalat vezetője.

“Megvan a technikai képességünk az importhoz. Lehetőségünk van arra is, hogy sürgősségi segítséget kérjünk az EU-tól. A probléma az, hogy az európai villamosenergia-árak sokkal magasabbak lesznek, mint a hazai ukrán árak” – mondta Kudrickij.

A közelmúltban az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij azt ígérte az EU-tagállamok vezetőinek, hogy nyugodtan lemondhatnak az orosz energiahordozókról, mert Ukrajna el tudja látni Európát.

Az Ukrenergo energetikai vállalat szombaton azt közölte, hogy az infrastruktúra elleni csapások következtében Ukrajna villamosenergia-rendszerében keletkezett kár nagyobb lehet, mint az október 10-12-i csapások után.

Az orosz hadsereg október 10-én, két nappal a Krími-híd elleni ukrán terrortámadás után kezdett csapást mérni a kritikus ukrán infrastruktúrára.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...