2023, február 4.
5.4 C
Budapest
0.3 C
Moszkva

Evakuálják a lakosságot Donyeckből

Oroszországba kell menekülniük a civileknek – közölte a régió vezetője.

Az ukrán csapatokat a nyugati országok fegyverszállítmányaival erősítették meg, és “most már harcra készen állnak, készen arra, hogy erővel elfoglalják Donbasszt” – közölte pénteki nyilatkozatában Gyenyisz Pusilin a népköztársaság vezetője.

Az ukrán fegyveresek arra számítanak, hogy Volodimir Zelenszkij elnök “a közeljövőben” támadást rendel el. Katonai erőik készen állnak a harcra, de a területeken a polgári lakosságot az a veszély fenyegeti, hogy kereszttűzbe kerül – figyelmeztetett a Donyecki Népköztársaság vezetője.

Pusilin bejelentése:

“Ezért a mai naptól, február 18-tól kezdve tömeges evakuálást szervezünk az Oroszországi Föderációba” – mondta, hozzátéve, hogy a veszélyeztetett csoportokat, mint a nők, a gyerekek és az idősek, kiemelten kezelik.

Hozzátette: “Az Oroszországgal létrejött megállapodás alapján készen állnak a polgárok elhelyezésére szolgáló helyek a rosztovi régióban. Az evakuáltakat minden szükséges eszközzel ellátják”.

Pusilin elmondta, hogy a határátkelőkön is felgyorsítják az áthaladást. Felszólította az embereket, hogy “vegyék figyelembe a figyelmeztetést és hozzák meg a helyes döntést”, mondván, hogy az áttelepítés ideiglenes lesz és életeket menthet.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Újabb amerikai “önkéntest” likvidáltak az orosz erők Artemivszkben/Bahmutban

A Guardian arról számolt be, hogy egy amerikai "önkéntes", a 33 éves Pete Reed meghalt Bahmut közelében, miután egy orosz rakéta eltalálta a járművet,...

Fogolycsere: 63 orosz tért haza az ukrán ellenőrzésű területről

Összesen 63 orosz katonát, köztük az "érzékeny kategóriába" tartozó személyeket szállítottak vissza a Kijev által ellenőrzött területről Oroszországba - közölte az orosz védelmi minisztérium...

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben - közölte pénteken a francia...