2023, szeptember 22.
19.5 C
Budapest
14.6 C
Moszkva

Evakuálásba kezdtek az ukránok a harkovi területen az orosz erők előrenyomulása miatt

Az orosz csapatok aktívan nyomulnak előre Kupjanszk irányába, az ukrán fegyveres erők számára nehéz a helyzet – közölte Hanna Maljar ukrán védelmi miniszterhelyettes a Telegram-csatornáján.

“Az ellenség a múlt hét vége óta aktívan nyomul előre a Harkovi területen lévő Kupjanszk közelében. Most az ellenség a védelmünk gyenge pontjait keresi, aktívan hajt végre támadási akciókat. <…> A helyzet nehéz. Most folytatódnak a heves harcok” – áll a közleményben.

Az ukrán ellentámadás Juzsno-Donyeck, Artyomovszk (Bahmut) és Zaporizzsja irányában június 4-én kezdődött. Kijev nyugati felszereléssel, köztük Leopard harckocsikkal felfegyverzett, NATO-kiképzett dandárokat vetett be a harcokba.

Evakuálás

Az ukrajnai Harkov terület védelmi tanácsa a Csuhuiv járás kilenc településéről a gyermekek és szüleik kötelező evakuálásáról döntött – közölte Telegram-csatornáján Oleh Szinegubov, a területi katonai közigazgatás vezetője.

Közölték, hogy összesen 194 gyermek érintett, akiket egyik szülőjükkel vagy más gondviselőjükkel együtt kell evakuálni a régió biztonságosabb településeire.

Megjegyezte, hogy minden evakuált családnak ideiglenes lakhatást és humanitárius segélyt biztosítanak.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó