2022, május 22.
16 C
Budapest
5.7 C
Moszkva
Hiredetés

Európa tejipara szenved az orosz embargótól

Az Európai Tanács soros elnökségét adó Luxemburg konzultációs tárgyalásokat folytat az EU agrárpiaci problémáiról. Enrico Brivio, az Európai Unió mezőgazdasági bizottságának képviselője szerint az orosz piac hiánya erősen érezhető Európa mezőgazdasági termelésének mutatóin. Szavai szerint, szeptember 7-re összevont tanácsülést terveznek, ahol megvitatják az orosz embargó miatt kialakult helyzetet, illetve annak hatását az európai sertés- és tejtermelésre.

Brivio szavai szerint az „európai agrárpiac lehetőségei mindezek ellenére pozitívan értékelhetőek.” Az Európai Bizottság informálva van a termelők nehézségeiről, különös tekintettel az angliai tejtermékek piacának problémáiról. Az orosz embargó nem az egyetlen faktor, amely a jelenlegi helyzetre hatással van, más egyéb külső tényezők is közrejátszanak e nehézségek kialakulásában, ám az orosz embargó ma az egyik legsúlyosabb. Az általános helyzet eléggé bonyolult, ám az európai agrárpiac perspektívái ma pozitívan értékelhetőek” –jelentette ki Enrico Brivio.

A bizottság sajtószolgálata kijelentette, hogy nem állnak rendelkezésükre pontos adatok az EU teljes veszteségeinek mértékéről, amelyet az orosz piac kiesése okozott. „Nincsenek irányú adataink, ám az Európai Bizottság ura a helyzetnek” –jelentette ki a szervezet képviselője.

Forrás: TASS

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS