2023, október 4.
18.2 C
Budapest
13.7 C
Moszkva

Euronews: zsoldosokat toboroz és képez ki egy spanyol cég az ukrajnai harcokhoz

Egy spanyol cég “önkénteseknek” nevezett zsoldosokat toboroz és képez ki ukrajnai harci műveletekhez. A tanfolyamot elvégzők az ukrán védelmi minisztériummal fognak szerződést kötni, amelytől 3400 eurós szerződést is kaphatnak – írja az Euronews.

Az ukrán fegyveres erők Nemzetközi Légiójának leendő harcosai kiképzésében a legnehezebb próbatétel egy elfoglalt kulcspozíció három napig történő megtartása. Ehhez két éjszakát és három napot töltenek alvás nélkül egy stratégiai pont védelmében.

“Az egész kiképzésből ennek a tesztnek van a legnagyobb lemorzsolódási aránya” – mondta a csatornának Francisco Galvan, a G.O.A. Tactical igazgatója és vezető kiképzője, az egyetlen spanyol cég, amely katonai kiképzést nyújt azoknak, akik az ukrajnai háborús övezetbe akarnak menni.

További harci gyakorlatok következnek: futás fegyverekkel és katonai felszereléssel a vállukon, elfoglalt lövészárkok elfoglalása és “feltakarítása”, valamint stressztesztek, amikor az ellenség körülveszi őket.

Hétszáz euróért a leendő harcosok ötnapos harci kiképzésen vesznek részt.

A tanfolyamot elvégzők akár 3400 eurós szerződést is kapnak az ukrán védelmi minisztériummal, ha csatlakoznak az elit egységekhez. (Érted az euronews logikát: önkéntes 3400 eurós fizetéssel, mi maradunk a zsoldos megnevezésnél)

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videó: amerikai gyártmányú MAXX Pro-t talál el az orosz drón

Az egyik orosz Telegram-csatorna által szerdán közzétett videón látható, hogy egy ukrán, amerikai gyártmányú MAXX Pro aknavédett (MRAP) járművet eltalálnak egy kamikaze drónnal. A felvételen...

Olasz védelmi miniszter: minden lehetőséget kimerítettünk Ukrajna támogatására

Olaszországnak nincsenek korlátlan forrásai Ukrajna támogatására - mondta az ország védelmi minisztere, Guido Crosetto a Sky TG24 csatornának. "Olaszország sokat tett, a légvédelmi rendszerekre összpontosított,...

The Guardian: Charles Michel csak véletlenül mondta, hogy Ukrajna 2030-ban EU-tag lesz

Az Európai Tanács vezetője, Charles Michel, amikor Ukrajna EU-csatlakozásának lehetséges időpontjairól beszélt, "véletlenszerűen" mondta a 2030-as évet, amelynek nincs semmi alapja - írja a...
spot_img

Videó