2022, augusztus 19.
31.9 C
Budapest
24.2 C
Moszkva

Eredménnyel jártak a kijárási korlátozások Moszkvában, országosan több mint 2 millió tesztet végeztek el

Eredménnyel jártak a kijárási korlátozások Moszkvában, a koronavírus-fertőzöttek számának növekedése jelenleg egyenletes – jelentette ki Mihail Mursako orosz egészségügyi miniszter hétfőn a Rosszija 24 hírtelevíziónak arra utalva, hogy a fertőzöttek száma nem ugrásszerűen nő.

A 12,5 milliós lakosságú orosz fővárosban – amely a koronavírus világjárványa által leginkább sújtott település az országban – az azonosított fertőzöttek száma hétfőre 2026-tal 26 350-re, a halálos áldozatoké 28-cal 204-re, a gyógyultaké pedig 75-tel 1838-ra nőtt.

Az újonnan fertőzöttek csaknem fele 45 évnél fiatalabb.

Anasztaszija Rakova moszkvai polgármester-helyettes kijelentette, hogy a gyógyultakat vérplazmaadásra ösztönzik, mert az új koronavírus antitesteit tartalmazó Covrec-plazma a gyógyítás egyik leghatékonyabb eszköze a nemzetközi tapasztalat szerint. A donoroknak a főváros 150 milliliterenként 1250 rubelt fizet a plazmáért. (A rubel jelenleg mintegy 4,37 forintot ér.)

Országosan az ismertté vált fertőzések száma 4268-cal 47 121-re, a halálozásoké 44-gyel 405-re, a gyógyulásoké pedig 155-tel 3446-ra nőtt a hétfőn közzétett hivatalos adatok szerint. Egy nappal korábban 6060 volt az újonnan azonosított fertőzöttek számának országos növekménye.

Oroszországban eddig több mint 2 millió tesztet végeztek el, ebből az elmúlt nap alatt 103 ezret. Az országban 135 ezer embert tartanak megfigyelés alatt a SARS-CoV-2 nevű vírus általi fertőzés gyanújával.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Oliver Stone betiltott filmjéről: Ukrajna Lángokban

Az ukrajnai konfliktus, nem meglepően, rendkívüli figyelmet kap a médiában. Sajnos Ukrajna történelme nem kerül terítékre, holott ilyenkor fontos lenne, mert az események, természetesen,...

Több mint 90 külföldi zsoldost semmisítettek meg az orosz cirkálórakéták

Több tucatnyi, Kijev oldalán Moszkva ellen harcoló külföldi zsoldost öltek meg az északkelet-ukrajnai Harkov városában egy katonai tábor elleni támadásban - közölte csütörtökön az...

Videózott a kanadai zsoldos az ukrán fronton, majd elmenekült Ukrajnából

A nemrégiben Herszon közelében végrehajtott bevetés - amelyet részben a National Post rendelkezésére bocsátott, a harci káoszról készült egyperces videófelvétel is megörökít - Paul...