2023, március 21.
12.1 C
Budapest
2.2 C
Moszkva

Erdogan török-szíriai-orosz csúcstalálkozót javasolt Putyinnak

Recep Tayyip Erdogan török elnök háromoldalú török-szíriai-orosz elnöki csúcstalálkozóra tett javaslatot Vlagyimir Putyin orosz elnöknek, aki pozitívan fogadta a felvetést – jelentette csütörtökön az NTV török hírtelevízió.

A beszámoló szerint Erdogan Türkmenisztánból hazatérőben, a repülőgépen tartózkodó újságíróknak beszélt erről.

A török államfő nyilatkozatában kifejtette: “ehhez először a titkosszolgálatainknak, később a védelmi minisztereinknek, majd a külügyminisztereinknek kell találkozniuk. Ezt követően mi vezetők is találkozhatunk. Ezt javasoltam Putyinnak, ő pedig pozitívan fogadta”.

A török vezető Bassár el-Aszad szíriai elnök álláspontjáról nem tett említést.

Egy ilyen találkozó történelmi jelentőséggel bírna, mert Erdogan és Aszad több mint egy évtizede még telefonon sem érintkezett egymással. A két ország közötti diplomáciai kapcsolatok 2011-ben, röviddel a szíriai polgárháború kitörése után megszakadtak. A török államfő az elmúlt években többször nevezte gyilkosnak szíriai hivatali kollégáját.

Aszad rendszere Oroszország támogatását élvezi a katonai konfliktusban, míg Törökország hadserege ellenzéki, lázadó milíciákat támogat.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kijev engedélyezte, hogy a katonákat végzettség nélkül is tiszti rangra emelhessék

Az ukrán parlament hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi tiszti rendfokozatok megadását a harci tapasztalattal rendelkező, de felsőfokú katonai végzettséggel nem bíró...

Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának

A háborúnak csak a tűzszünet és a béketárgyalások vethetnek véget, a fegyverek és a lőszerkészlet átadása nem, ezért Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának...

Újabb fegyver- és lőszerszállítmányt küld az Egyesült Államok Ukrajnába

Az Egyesült Államok újabb 350 millió dollár értékű (mintegy 130 milliárd forint) katonai segítségnyújtást jelentett be Ukrajna számára hétfőn. Joe Biden elnök felhatalmazása nyomán -...
spot_img

Videó