2023, október 3.
20.7 C
Budapest
12.7 C
Moszkva

Először számolt be német Leopard harckocsik megsemmisítéséről az orosz védelmi tárca

Az orosz hadsereg visszaverte az ukrán fegyveres erők újabb támadását Donyeck déli irányában, amelyet a kijevi rezsim indított, miután átcsoportosította  erőit – közölte az orosz védelmi minisztérium.

Igor Konasenkov altábornagy közölte, hogy az ellenség június 5. folyamán folytatta offenzíváját, és főleg a Juzsnyodonyecki irányú Vremja előőrsre összpontosították, ahol előző nap az ukrán erők már súlyos veszteségeket szenvedtek.

“A kijevi rezsim a 23. és 31. gépesített dandár maradványait különálló összetett alakulatokká alakította át, amelyek Novodarivka és Levadne települések térségében folytatták az offenzívát. Ezen kívül egy új dandárt is bevetettek ezen a területen” – jelentette a védelmi minisztérium.

Ugyanakkor az ukrán fegyveres erők offenzívát indítottak az Oktyabrszke állami gazdaság és Novodonyecke irányába a 37. tengerészdandárral, a 68. hegyivadász dandár egységeire támaszkodó erősítéssel.

Az orosz hadsereg komplex tűztámadást intézett az ellenség ellen a hadsereg, a támadó és a műveleti-taktikai légierő, a rakétacsapatok és a tüzérség erőivel, valamint rakéta-sorozatvető rendszerekkel.

“A Vosztok haderőcsoport egységeinek bátorságot és hősiességet tanúsító aktív és önzetlen akcióinak eredményeként az ellenséget megállították” – hangsúlyozta a védelmi minisztérium.

A minisztérium szerint több mint 1500 ukrán katona, 28 harckocsi, köztük nyolc német Leopard és három francia AMX-10RC kerekes harckocsi, valamint 109 páncélozott harcjármű semmisült meg.

Egy nappal korábban a védelmi minisztérium közölte, hogy június 4-én reggel az ukrán fél nagyszabású offenzívát indított a front öt szakaszán a DNR déli irányában. Az ellenség összesen hat gépesített és két harckocsizászlóaljat vetett be. Mint Igor Konasenkov szóvivő megjegyezte, az ukrán fegyveres erők kudarcot vallottak, és nem érték el céljaikat.

Hanna Maljar ukrán védelmi miniszterhelyettes elmondta, hogy az Ukrán Fegyveres Erők offenzívát indítanak egyes irányokban.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Politico: az EU nem adhatna több fegyvert Ukrajnának a saját készleteiből

Az Európai Unió országai már nem adhatnak fegyvert Ukrajnának a saját készleteikből anélkül, hogy veszélyeztetnék saját biztonságukat - írja a Politico című amerikai lap...

Ukrajna levette az OTP Bankot a vállalati halállistájáról és kötelezte az orosz piac elhagyására

Levette az OTP Bankot a nemzetközi háborút finanszírozó vállalatok listájáról az Ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) - jelentette be az ügynökség hétfőn a honlapján. A...

Az EU nem tudja feloldani az Ukrajnának szánt 5 milliárd eurós katonai támogatást

Az EU fontolóra vesz egy 5 milliárd eurós katonai segélycsomagot Ukrajnának 2024-re - jelentette ki Josep Borrell, az unió külpolitikai vezetője hétfőn Kijevben. Magyarország...
spot_img

Videó