2023, március 20.
14.8 C
Budapest
3.6 C
Moszkva

ÉLŐ: orosz Szojuz MSz-18 űrhajó indul a Nemzetközi Űrállomásra

Kövesse nálunk élőben az orosz Szojuz MSz-18 űrhajó indítását a kazahsztáni három fős személyzettel a Nemzetközi Űrállomásra.

Elstartolt Bajkonurból a Nemzetközi Űrállomásra az emberes űrrepülés kezdetének 60. évfordulója alkalmából Jurij Gagarinról elnevezett Szojuz űrhajó, fedélzetén háromfős legénységgel.

A fedélzeten Oleg Novickij parancsnok, a Roszkoszmosz űrhajósa (ez lesz a harmadik űrutazása), Pjotr Dubrov repülőmérnök, a Roszkoszmosz űrhajósa (ez lesz az első űrutazása), Mark Vande Hei repülőmérnök, a NASA asztronautája (ez lesz a második űrutazása).

A Szojuz MSz-18 az indítás után kb. 3 órával később érkezik meg a Nemzetközi Űrállomásra, ahol az űrhajósok az Expedíció-64 állandó személyzetéhez csatlakoznak.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Szijjártó Péter: Magyarország nem vesz részt az ukrajnai lőszerszállításokban

Magyarország nem vesz részt az ukrajnai lőszerszállításban, ugyanakkor nem is akadályozza az Európai Unió többi országát abban, hogy így tegyenek, ezért a kormány a...

Cseh elnök: Ukrajna csak egyszer próbálkozhat nagy ellentámadással

Ukrajna csak egy alkalommal próbálkozhat nagy ellentámadással az orosz erőkkel szemben, a következő tél után rendkívül nehéz lesz fenntartani a nyugati támogatás jelenlegi szintjét...

Asia Times: az USA elveszíti befolyását, mert alábecsülte Oroszországot

A vezető amerikai külpolitikai szakértők nemrégiben zárt ajtók mögött tartott konferenciáján kiderült, hogy Ukrajna a Nyugat minden erőfeszítése ellenére is a kimerítő konfliktus vereségét...
spot_img

Videó