2023, január 27.
0.9 C
Budapest
-3.1 C
Moszkva

ÉLŐ: az orosz Progressz teherűrhajó indítása Bajkonurból

Az orosz Szojuz 2.1a hordozórakétával indítják a Bajkonur űrközpontból a Progressz 81P (MSz-20) teherűrhajót, amely ellátmányt szállít a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) június 3-án, pénteken. Ez lesz a Progressz űrhajó 173. repülése.

A Donyecki és Luganszki Népköztársaságok zászlaja és a Donbassz felirat látható a Szojuz rakétán, amely a Progressz teherűrhajóval indul a Nemzetközi Űrállomásra (ISS).

A Szojuz-2.1a rakéta indítása a Progressz MSz-20 űrhajóval a tervek szerint június 3-án, moszkvai idő szerint 12:32-kor lesz.

A Progressz 2 500 kg rakományt szállít az ISS-re, köztük 599 kg üzemanyagot, 420 l vizet, 40 kg sűrített nitrogént palackokban, valamint mintegy 1 458 kg különböző felszerelést és anyagokat a raktérben, orvosi és egészségügyi felszerelést, ruházatot, szabványos fejadagokat és friss élelmiszert a 67. expedíció legénysége számára. A Progressz MSz-20 űrhajó egy 3D nyomtatót is szállít az ISS-re.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Orbán Viktor: azonnali tűzszünet kell

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az...

A kritikus infrastruktúrát ért súlyos károkról számoltak be Ukrajnában a mai rakétacsapások után

Ukrajnában a rakétacsapások energetikai létesítményeket rongáltak meg az ország középső, déli és délnyugati régiókban - közölte az Ukrenergo a Telegram-csatornáján. "A Dnyipropetrovszk régióban az egyik...

Szijjártó: háborús retorika helyett a béketeremtésre kellene fókuszálni

A nemzetközi közösségnek háborús retorika helyett a béketeremtésre kellene fókuszálnia, az ukrajnai fegyveres konfliktus elhúzódását, eszkalációját kockáztató intézkedések helyett mielőbb párbeszédre lenne szükség -...