2022, augusztus 15.
33.6 C
Budapest
28.1 C
Moszkva

Elmarad a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum a koronavírus miatt

Lemondta az idei évre tervezett Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumot a szervezőbizottság az új koronavírus-járvány miatt.

Andrej Belouszov, a szervezőbizottság elnöke csütörtökön közölte, a döntés hátterében az áll, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) nemzetközi közegészségügyi vészhelyzetté nyilvánította a járványt, illetve a kórokozó gyorsan terjed a tanácskozáson részt venni kívánó országokban is.

“Hogy megvédjük az orosz állampolgárok, a vendégek és a fórumon résztvevők egészségét, úgy döntöttünk, hogy nem tartjuk meg idén a fórumot” – közölte Belouszov az Interfax orosz hírügynökség beszámolója szerint.

Az immár több mint két évtizedes múlttal rendelkező nemzetközi tanácskozást idén június 3. és 6. között tartották volna Szentpéterváron.

A Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumot 1997 óta minden évben megrendezik, 2005 óta a mindenkori orosz elnök részvételével. Minden évben több mint 120 országból több mint tízezer résztvevő gyűlik össze, köztük a legnagyobb orosz és külföldi vállalatok vezetői, államfők, miniszterelnökök, miniszterek, kormányzók.

A hasonló, a miniszterelnök védnöksége alatt minden év februárjában Szocsiban tartott tanácskozást ugyancsak lemondták az új koronavírus által okozott járvány gyors terjedése miatt.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Lengyel és német zsoldosokat semmisítettek meg az orosz légicsapások

Az orosz hadsereg több tucatnyi zsoldost ölt meg Ukrajnában nagy pontosságú csapásokban - közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium. Közölték, hogy az orosz légierő a...

Az orosz erők megölték Ukrajna legjobb vadászpilótáját – közölte egykori iskolája

Meghalt az ukrán légierő egy, a hadsereg által legjobb vadászpilótaként jellemzett kapitánya, aki hazája védelme közben halt meg - közölte gyászjelentésében gyermekkori iskolája. Halálának...

Vologyin: Ukrajna csődben van

Ukrajna elvesztette pénzügyi függetlenségét, mivel nyugati segítség nélkül nem tudja teljesíteni az állampolgárokkal szembeni kötelezettségeit - írta hétfőn Vjacseszlav Vologyin, az orosz Állami Duma...