2023, január 27.
0.7 C
Budapest
-3.6 C
Moszkva

Elkezdődött a 25. Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum

A 25. Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumot (SPIEF), Oroszország legfontosabb éves gazdasági konferenciáját idén június 15. és 18. között tartják, ahol beszédet mond Vlagyimir Putyin orosz elnök is.

A fórumot először 1997-ben rendezték meg. A SPIEF 2020-ban a koronavírus világjárvány miatt elmaradt.

A pétervári fórum az a helyszín, ahol államfők, magas rangú kormányzati tisztviselők, orosz és külföldi vállalatok vezetői és kutatók találkoztak, hogy megvitassák az Oroszország, a fejlődő gazdaságok és a világ egésze előtt álló gazdasági kihívásokat.

A fórumon évente több mint 10 000 résztvevő vesz részt a világ több mint 140 országából.

Az SPIEF eseményei plenáris ülések, kerekasztal-beszélgetések, kiállítások, telekonferenciák és előadások formájában kerülnek megrendezésre. Oroszország elnöke 2005 óta vesz részt a fórumon.

Egy vagy több ország 2016 óta kapja meg a Szentpétervár Nemzetközi Gazdasági Fórum vendége címet. Idén Egyiptom lesz az esemény vendégországa.

A fórum hivatalos honlapja a forumspb.com

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Orbán Viktor: azonnali tűzszünet kell

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az...

A kritikus infrastruktúrát ért súlyos károkról számoltak be Ukrajnában a mai rakétacsapások után

Ukrajnában a rakétacsapások energetikai létesítményeket rongáltak meg az ország középső, déli és délnyugati régiókban - közölte az Ukrenergo a Telegram-csatornáján. "A Dnyipropetrovszk régióban az egyik...

Szijjártó: háborús retorika helyett a béketeremtésre kellene fókuszálni

A nemzetközi közösségnek háborús retorika helyett a béketeremtésre kellene fókuszálnia, az ukrajnai fegyveres konfliktus elhúzódását, eszkalációját kockáztató intézkedések helyett mielőbb párbeszédre lenne szükség -...