2023, szeptember 25.
16.7 C
Budapest
14.9 C
Moszkva

Elkészült Moszkva egyik leghosszabb metróvonala, amely a Vnukovói Nemzetközi repülőtérig tart

Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester megnyitotta a forgalmat a Szolncevszki metróvonal “Raszkazovka” – “Vnukovo repülőtér” szakaszán.

“Elkészült az egyik leghosszabb metróvonal, a Szolncevszkaja ág, a Delovoj centr és a Vnukovói repülőtér között, ehhez 70 kilométernyi alagúton kellett áthaladnunk, a “Győzelem parkja” területén található néhány legmélyebb állomáson” – mondta.

A polgármester megjegyezte, hogy összesen 14 metróállomás épült az új szakaszon.

“Ma indítjuk útjára az utolsó kettőt – a “Pihtyino” és a “Vnukovo” állomásokat. Így az üzleti központból az ország egyik legnagyobb repülőterére – 40 perc alatt elérhető. Egy egyedülálló ág, amely összeköti a városközpontot és a működő repülőteret” – mutatott rá Szobjanin.

Hangsúlyozta, hogy mintegy másfél millió ember él a Szolncevszkaja metróvonal gyalogos távolságán belül. Szobjanyin szerint a vonal megépítése nehéz volt, de nagyon fontos.

A polgármester köszönetet mondott a metróépítőknek, és gratulált nekik az állomások megnyitásához. Ezenkívül beszélt az Rosszija és a Pobeda légitársaságok alkalmazottaival.

“A vonal egy, közvetlenül a Delovoj centr-be “Üzleti központba” vezet, de sok más vonallal kereszteződik – a metró nagy körgyűrű vonalával és a moszkvai központi gyűrűvel. <…> Ma másfél óra autóval a repülőtérre jutni, most pedig 40 perc metróval” – mondta Szobjanyin, miközben a légitársaságok alkalmazottaival beszélt.

A moszkvai Vnukovói repülőtéren, amely a kiszolgált utasok számát tekintve Oroszországban a negyedik helyen áll, az utasok számára nyújtott közlekedési szolgáltatások minősége is javult. Az előrejelzések szerint 2023-ban 14,5 millió embert fog kiszolgálni. A repülőtérről a városba való utazási idő majdnem a felére csökken.

A szomszédos autópályák tehermentesítve lesznek: a Kijevszkoje és a Borovszkoje autópálya öt, illetve 12 százalékkal, a Szolncevszkaja metróvonal “Raszkazovka” és a Szokolnyicsaja metróvonal “Szalajevó” állomásai pedig 25, illetve 15 százalékkal.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videón, ahogy a frontvonalaktól távol találat ér egy ukrán katonai szerelvényt

Rakétacsapás ért egy ukrán vasúti szerelvényt, amely katonai felszereléseket szállított volna a frontra. A Telegramra feltöltött videó leirata szerint a csapást mélyen az ukrán...

Forbes: az oroszok kilőtték az ukrán erők legjobb svéd harckocsijait is

Az orosz hadsereg drónokkal mért csapást két ritka svéd Strv 122-es harckocsira, amelyeket a skandináv ország adott az Ukrán Fegyveres Erők számára - jelentette...

A donyecki frontszakaszon előre törtek az orosz erők

Az orosz hadsereg Donyeck felé, Veszele település közelében javította taktikai pozícióját - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúval kapcsolatban. A tárca szerint...
spot_img

Videó