2023, február 1.
3.4 C
Budapest
0.1 C
Moszkva

Elhunyt Inna Csurikova orosz színésznő

80 éves korában elhunyt Inna Csurikova, a Szovjetunió népművésze – közölte a RIA Novosztyval Mark Varsaver, a Lenkom színház igazgatója.

“Elhunyt a kiváló színésznő, Inna Csurikova” – mondta.

Varsaver szerint a temetésére január 17-én, kedden kerül sor Lenkomban.

“Ami a temetést illeti, a színház azt kéri, hogy természetesen a Novogyevicsi temetőben legyen, hiszen valóban nagyszerű színésznő volt” – tette hozzá az igazgató.

Inna Csurikova 1943. október 5-én született a baskíriai Belebejben, és az 1950-es évek eleje óta Moszkvában él. Iskolás évei alatt a moszkvai Sztanyiszlavszkij Drámai Színház stúdiójában dolgozott, 1965-ben diplomázott a Mihail Scsepkinről elnevezett Felsőfokú Színházi Iskolában.

1965 és 1968 között a moszkvai Ifjú Nézők Színházában dolgozott, ahol statisztált. 1975-ben a Lenin Komszomol Színház színésznője lett. Ezen a színpadon játszotta Arkagyinát Anton Csehov “Sirály”-ában, a komisszárt Vszevolod Visnyevszkij “Optimista tragédiájában”, Irinát Ljudmila Petrusevszkaja “Három lány kékben” című darabjában, Mamajevát Alekszandr Osztrovszkij “A bölcs ember” című darabjában. A Hamlet két változatában, amelyet Andrej Tarkovszkij és Gleb Panfilov állított színpadra a Lenkomban, Csurikova volt Ophelia és Gertrúd.

Az utóbbi évek legjelentősebb munkái közé tartozik A barbár és az eretnek, a Hazugságok az üdvösségig című filmekben játszott szerepei voltak.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz katonai szóvivő is megerősítette Blahodatne település felszabadítását a Donbasszban

Egy Donyecktől mintegy hatvan kilométerre délkeletre fekvő település elfoglalásáról tett bejelentést kedden az orosz katonai szóvivő. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a...

Nem lenne praktikus – Nagy-Britannia nem szállít harci repülőgépeket Ukrajnának

Nagy-Britannia nem szállít korszerű harci repülőgépeket Ukrajnának, mert ez nem lenne "praktikus" a kiképzési idő hosszúsága miatt - közölte kedden Rishi Sunak brit miniszterelnök...

Kreml: Porosenko, Merkel és Hollande félrevezetésnek szánta a minszki megállapodásokat

A volt ukrán, német és francia vezető megerősítette, hogy Kijevnek az erőszakos megoldásra való felkészítését fedezendő írta alá a minszki megállapodásokat, ezért az orosz...