2023, március 21.
18.4 C
Budapest
7.9 C
Moszkva
Array

Egymilliárd eurót fektet be Oroszországban a Siemens

RubelA Siemens konszern az elkövetkező három évben összesen egymilliárd eurót fektet be több létesítménybe, 4 ezer munkahelyet létesít Oroszországban – jelentette be Peter Löscher vezérigazgató Vlagyimir Putyin miniszterelnökkel folytatott megbeszélését követően. “Teljes gyártási vertikumot telepítünk az országba” – monda Peter Löscher, ami “nagy lökést ad majd az egész orosz gazdaságnak”. A befektetései oroszlánrészét, 700 millió eurót energiaipari gépgyártási beruházások veszik majd fel, például gázturbinák és szélerőmű rotorszárnyak gyártása. A rotorszárny gyártó beruházás olyan áttörést jelent Löscher elmondása szerint, amellyel “úttörő szerepet vállal fel a Siemens és piacvezetői rangra kíván szert tenni”. A Siemens vasút-technológiai beruházást is tervez Oroszországban azon túl, hogy már épít az ICE technológián alapuló nagysebességű szerelvényeket az orosz vasutaknak.
Az orosz állami Rosatom atomenergetikai vállalattal is folytat tárgyalásokat a Siemens lehetséges projektekről, részletekről azonban a vezérigazgató nem számolt be.
A Rosatom konszernnel tervezett együttműködés meghiúsult a Siemens kiszállásával az atomenergetikából. “Üdvözöljük az orosz kormány privatizálási elképzeléseit, de abban egyelőre nem kívánunk részt venni” – mondta a Siemens oroszországi igazgatója Dietrich Möller.
A Siemens 2010-ben 1,2 milliárd euró forgalmat bonyolított Oroszországban és 2,6 milliárd euró megrendelés állományra tett szert.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Putyin: a kínai terv alapja lehet a rendezésnek

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden hivatalos megbeszélésre fogadta kínai kollégáját, Hszi Csin-pinget a Kremlben. Az elnök a megbeszélést követően a Peking által nemrégiben előterjesztett...

A britek gyengített uránt tartalmazó lövedékeket adnak Ukrajnának

Az Egyesült Királyság "gyengített uránt tartalmazó páncéltörő lövedékeket" küld Ukrajnának - írja a Declassified UK. Annabel Goldie védelmi miniszter tegnap közölte ezt a Lord Hylton...

Varsó csatlakozni fog a közös lőszerbeszerzésről szóló európai uniós megállapodáshoz

Varsó csatlakozni fog az Ukrajna védelmi kapacitásainak növelését célzó közös lőszerbeszerzésről szóló európai uniós megállapodáshoz - jelentette be kedden Piotr Müller lengyel kormányszóvivő. Müller annak...
spot_img

Videó