2023, október 3.
15 C
Budapest
9.8 C
Moszkva

Egy Szu-34-es légibombája okozta a robbanást az ukrán határ közelében fekvő Belgorodban

Az orosz védelmi minisztérium a csütörtök este Belgorodban történt robbanás okaként egy légibomba véletlen kioldásaként azonosította. A lövedék hatalmas krátert hagyott egy lakónegyedben, és több járművet is megsemmisített, de sérülést nem okozott.

A “légi lőszer nem szabályos eleresztése” moszkvai idő szerint 22:15 körül történt, amikor az orosz légierő egy Szu-34-es repülőgépe Belgorod felett repült – áll a minisztérium közleményében. Az orosz hadsereg vizsgálatot indított az incidens ügyében.

Vjacseszlav Gladkov regionális kormányzó szerint a robbanás 20 méteres krátert hagyott az utcán, több autót megsemmisített, és betörte a közeli épületek ablakait. Egy jármű a levegőbe és egy közeli egyemeletes épület tetejére repült.

Az interneten terjedő térfigyelő kamerák felvételein látható, amint az azonosítatlan lövedék a földbe csapódik. Miután becsapódott az utcába, a tárgy néhány pillanattal később felrobbant, és a levegőbe repített egy nagyobb területet.

A helyi hatóságok nem tulajdonították a támadást, miközben a közösségi médiában elharapódzott a találgatás, hogy Ukrajna egy újabb drónt küldött Belgorod áramellátását célozva, miután a hét elején egy hasonló támadás történt.

Belgorod mindössze 25 kilométerre van az ukrán határtól. A város és a névadó régió gyakran vált ukrán tüzérség, drónok és rakéták célpontjává azóta, hogy Moszkva 2022 februárjában katonai műveletet indított. Gladkov korábban csütörtökön helyi tisztségviselőknek azt mondta, hogy eddig 30 civil meghalt és további 120 megsebesült az ukrán támadások következtében.

Az orosz hadsereg az elmúlt hetekben fokozta az ukrán célpontok elleni légicsapásokat, speciálisan átalakított FAB-500-as siklóbombákat használva, amelyeket olyan csapásmérő repülőgépekről dobnak le, mint a Szu-34-es.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fehér Ház: az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására

Az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására - mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára egy tájékoztatón. "Ezek (a pénzeszközök. - a...

Kreml: a nyugati politikusokat, akiket a nemzeti érdekek vezetnek, rögtön oroszbarát jelzővel bélyegzik meg

A függetlenség demonstrálása Brüsszeltől nem jelenti automatikusan azt, hogy egy politikus "oroszbarát" - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak. A szlovákiai választási...

Oroszország bizonyítékot mutatott, hogy az USA silány minőségű testpáncélt küldött Ukrajnának

Az orosz védelmi órásvállalat, a Rosztyeh által közzétett videó kétségbe vonta az USA által Ukrajnának küldött katonai támogatás minőségét, miután egy trófeaként a harctérről...
spot_img

Videó