2023, szeptember 22.
19.5 C
Budapest
14.6 C
Moszkva

Egy kárpátaljai község megtagadta a szovjet emlékmű lebontását

A kárpátaljai Liszicsevo község lakói megtagadták a szovjet katonák emlékművének lebontását – jelentette szombaton a Strana.ua ukrán portál.

“A Kárpátalja területen található Liszicsevo falu lakói megtagadták a második világháborúban elesett szovjet katonák emlékművének lebontását” – írta a lap.

Megjegyzik, hogy a falubeliek ellenezték az emlékmű lebontását, mivel azt a Nagy Honvédő Háborúban elesett falubelijeiknek szentelték. A falubeliek szerint az emlékmű lebontása nemcsak őseiknek a fasizmus elleni harcban való részvételét, hanem az életüket is leértékelné.

A szovjet történelemhez kapcsolódó emlékművek lebontása, valamint utcák és települések átnevezése 2015-ben kezdődött Ukrajnában, amikor elfogadták a “dekommunizációról” szóló törvényt. Az utóbbi időben az ukrán hatóságok nemcsak a szovjet történelem ellen indítottak harcot, hanem minden ellen, ami Oroszországgal kapcsolatos.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó