2023, március 22.
13.5 C
Budapest
3.8 C
Moszkva

Egy francia törvényhozó biztonsági garanciákat sürget Oroszországnak és Ukrajnának is

Egy francia törvényhozó diplomáciai erőfeszítéseket sürgetett az Ukrajna körül kialakult helyzet rendezésére és biztonsági garanciák nyújtására mindkét fél számára.

“Párbeszédre van szükség a békés rendezéshez. A békekritériumok az orosz csapatok kivonása Ukrajna területéről és biztonsági garanciák mindenkinek, Ukrajnának és Oroszországnak egyaránt. A többi szimbolikus megoldás, amelyek véleményem szerint nem visznek közelebb a békéhez” – mondta Manuel Bompard, a francia nemzetgyűlés (alsóház) tagja, a La France Insoumise nevű baloldali párt koordinátora a BFM televíziós csatornának adott interjúban.

Arra szólított fel, hogy az ukrajnai konfliktus rendezésének diplomáciai módjaira kell összpontosítani.

“Ne tegyünk úgy, mintha az ukrajnai háborút csak katonai úton lehetne megállítani. Ez tévedés. Amire szükségünk van, az a diplomáciai erőfeszítések folytatása a mielőbbi béke érdekében” – magyarázta.

Kételkedett abban is, hogy szükséges lenne francia gyártmányú nehéz harckocsikat küldeni Ukrajnába.

“Sebastien Lecornu [a fegyveres erők minisztere] azt mondta, hogy a műszaki karbantartási nehézségek miatt a francia harckocsik szállítása több problémát jelentene Ukrajna számára, mint előnyt. Nem hiszem, hogy ezt az utat kellene követnünk” – jegyezte meg Bompard.

Emmanuel Macron francia elnök január 22-én Olaf Scholz német kancellárral tartott közös sajtótájékoztatóján a Leclerc harckocsik Kijevbe történő szállítására vonatkozó kérdésre válaszolva azt mondta, hogy “semmi sincs kizárva”. Megjegyezte azonban, hogy az ilyen szállítások nem vezethetnek eszkalációhoz és nem árthatnak Franciaország védelmi kapacitásainak.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zaharova: a Nyugat teljesen el akarja pusztítani Ukrajnát

A brit kormány azon terve, hogy szegényített uránt tartalmazó lövedékeket küldjön Kijevnek, amelyeket a Moszkvával folytatott konfliktusban használnának, azt mutatja, hogy a nyugati állítások,...

Charles Michel: az EU egy éven belül 1 millió darab lőszerrel látná el Ukrajnát

Az Európai Unió célja, hogy a következő 12 hónapon belül 1 millió darab lőszerrel lássa el Ukrajnát, és biztosítsa ehhez a megfelelő finanszírozást; "ennek...

Sojgu: Moszkva mérlegeli a szegényített uránt tartalmazó brit lövedékekre adható választ

A Kijevbe irányuló, szegényített uránt tartalmazó lövedékek szállítása arra kényszeríti Moszkvát, hogy mérlegelje, miként reagálhat - jelentette ki kedden Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. "Ez...
spot_img

Videó