2023, március 28.
0.5 C
Budapest
-0.2 C
Moszkva

Egy amerikai hírügynökség már be is jelentette, hogy Oroszország megszállta Ukrajnát

“Élő: Oroszország megszállja Ukrajnát’ – főcímmel közölte a rendkívüli álhírt az amerikai Bloomberg hírügynökség címlapja.

A bejegyzés Moszkvai idő szerint éjfél körül került fel a Bloomberg honlapjára, és közel fél órán át ott is maradt, mielőtt eltávolították, és bocsánatot kértek a hibáért.

A New York Post szerint azok a felhasználók, akik rákattintottak a “sokkoló főcímre” egy hibaoldalra kerültek átirányításra, amíg az elérhető volt. A Bloomberg weboldaláról a Twitteren megosztott képernyőképek azt mutatják, hogy a “rendkívüli hír” legalább 24 percig elérhető maradt, mielőtt törölték.

A hírügynökség elismerte a hibát, mondván, hogy “számos forgatókönyvre készítenek szalagcímeket, és az ‘Oroszország megszállja Ukrajnát’ című bejegyzést véletlenül tették közzé a weboldalukon, helyi idő szerint délután 4 óra körül”.

“Mélységesen sajnáljuk a hibát. A főcímet eltávolítottuk, és vizsgáljuk az okát” – tette hozzá a Bloomberg rövid bocsánatkérését, amelyet csak előfizetők olvashatnak.

A veszélyes hibát akkor követte el a hírügynökség, amikor a nyugati média és magas rangú nyugati tisztviselők hónapok óta terjesztenek rémhíreket arról, hogy Oroszország állítólag bármelyik nap teljes körű inváziót indíthat Ukrajna ellen. Ezeket a “jóslatokat” a Fehér Ház azóta némileg visszafogta, míg a Kreml mindvégig kitartott amellett, hogy nincs készülőben semmilyen támadás. Moszkva többször is “hisztériaként” és “álhírként” utasította el a vádakat, sőt Kijev egy ponton még bírálta is a Nyugatot, hogy a közelgő háborúval kapcsolatos állandó pánikkeltéssel károsítják az ukrán gazdaságot.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kép: az ukrán ENSZ delegáció, nem ukrán, hanem orosz tolmácsot hallgat

Dmitrij Poljanszkij, Oroszország ENSZ-missziójának helyettes vezetője egy képet osztott meg a Twitteren, amely látszik, hogy az ukrán delegáció orosz tolmácsot hallgatva vesz részt az...

Der Spiegel: Németország leszállította a 18 Leopard 2 harckocsit Ukrajnának

A német kormány által Kijevnek ígért Leopard 2 harckocsikat leszállították Ukrajnának - írja a Der Spiegel magazin saját forrásaira hivatkozva. Mintegy két hónappal azután, hogy...

Az ukrán vezetés még tagadja, de katonáik beismerték Bahmut bekerítését a sajtónak

Az orosz egységek szinte teljesen körülzárták Artemivszk (Bahmut) városát - idézte a Strana.ua ukrán portál Jevhen Dikij volt Ajdar zászlóalj századparancsnokot. "Ha Bahmut most körülbelül...
spot_img

Videó