2023, március 22.
13.5 C
Budapest
3.8 C
Moszkva
Array

Ecuador: Nekünk nem kell engedély kereskedni Oroszországgal

“Ecuadornak nem kell senki engedélye exportálni mezőgazdasági termékeket Oroszországba, ahol most van egy nagy luk, amit fel kell tölteni, miután Oroszország kitiltotta a nyugati országok mezőgazdasági termékeit a piacáról” –  nyilatkozta Rafael Correa ecuadori elnök a minap.

“Most azonnal el akarom mondani, hogy nekünk nem kell senki engedélye eladni termékeket baráti országoknak: amennyire MI tudjuk, Latin Amerika NEM az Európai Unió része” – nyilatkozta Correa elnök az Andes Press hírÜgynökségnek.

Az elök nyilatkozata egy nappal azután jött, hogy tegnap a Financial Times megírta ( és mi is tegnap: itt olvasható!  ) , hogy az Európai Unió meg fogja próbálni meggyőzni, lebeszélni a latin-amerikai államokat arról hogy átvegyék a kitiltott E.U.-s államok beszállítói helyeit az Oroszországi Föderációban.

“Gyerünk, várjuk a hivatalos megkeresést az Európai Uniótól és mi megadjuk nekik EZT a választ” – mondta Correa.

Jelenleg Ecuador kulcs kiviteli cikkei az Orosz Föderációba: banán, egyéb gyümölcs, kávé, vágott virág. 2014 első 5 hónapjában, tehát májusig Ecuador 58O,OOO tonna banánt és 9,3OO tonna rózsát szállított le az oroszoknak. Most hatalmas lehetőség nyílik mindenből többet szállítani illetőleg új termékekkel belépni a megnyílt kereskedelmi résbe.

A piaci profit az piaci profit, a verseny az verseny, a józan ész az józan ész, az üzlet az üzlet.

Артём

rt.com

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zaharova: a Nyugat teljesen el akarja pusztítani Ukrajnát

A brit kormány azon terve, hogy szegényített uránt tartalmazó lövedékeket küldjön Kijevnek, amelyeket a Moszkvával folytatott konfliktusban használnának, azt mutatja, hogy a nyugati állítások,...

Charles Michel: az EU egy éven belül 1 millió darab lőszerrel látná el Ukrajnát

Az Európai Unió célja, hogy a következő 12 hónapon belül 1 millió darab lőszerrel lássa el Ukrajnát, és biztosítsa ehhez a megfelelő finanszírozást; "ennek...

Sojgu: Moszkva mérlegeli a szegényített uránt tartalmazó brit lövedékekre adható választ

A Kijevbe irányuló, szegényített uránt tartalmazó lövedékek szállítása arra kényszeríti Moszkvát, hogy mérlegelje, miként reagálhat - jelentette ki kedden Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. "Ez...
spot_img

Videó