2023, október 4.
18.2 C
Budapest
13.7 C
Moszkva

Dróntámadások előkészítésére használt ukrán létesítményekre mértek csapást az orosz erők

Az orosz hadsereg csapásokat mért terrortámadások előkészítésére használt ukrán létesítményekre – közölte kedden a védelmi minisztérium. Erre megtorlásként került sor a Krími híd elleni hétfői támadás miatt, amely két civil életét követelte, egy gyermek pedig megsérült.

A minisztérium közleményében azt írta, hogy az orosz erők az éjszaka folyamán csoportos megtorló csapást mértek nagy pontosságú tengeri fegyverekkel. A támadás olyan létesítmények ellen irányult, amelyeket pilóta nélküli eszközök felhasználásával Oroszország elleni terrorcselekmények előkészítésére használtak, valamint a dél-ukrajnai Odesszában lévő hajógyár ellen, ahol ezeket gyártották – tették hozzá.

A csapások ezen kívül olyan odesszai és Mikolajevi raktárakat vett célba, amelyekben mintegy 70 ezer tonna, az ukrán hadseregnek szánt üzemanyagot tároltak.

“Minden kijelölt célpontot eltaláltak. A megsemmisített létesítményekben tüzet és detonációkat regisztráltak” – áll a közleményben.

Kedden Szergej Bratcsuk, az odesszai adminisztráció vezetője a várost ért rakétatámadásról számolt be, amelyben hat Kalibr rakéta volt érintett, de azt állította, hogy mindet lelőtték. Megjegyezte azonban, hogy a csapásban “kikötői infrastrukturális létesítmények” és több más épület is károsodott.

Vitalij Kim, a mikolajevi közigazgatás vezetője azt mondta, hogy a támadás “egy ipari létesítményt” ért, ami tüzet okozott.

A közösségi médiában keringő, nem ellenőrzött felvételeken látható, amint az ukrán légvédelem egy ismeretlen célpontra lő Odessza térségében, és néhány másodperccel később erős robbanás következik be. A helyi média azt közölte, hogy a csapás egy németek által szállított Gepard légvédelmi rendszert semmisíthetett meg.

Egy másik, Mikolajev régióból származó, nem ellenőrzött felvételen látszólag hangos robbanás és tűz látható.

Hétfőn Oroszország azzal vádolta Ukrajnát, hogy két tengeri drónnal terrortámadást hajtott végre a Krími hídnál, amely megrongálta az úttest egy szakaszát, és megölt egy házaspárt, kiskorú lányukat pedig megsebesítette.

Vlagyimir Putyin orosz elnök válaszul megtorlást ígért és megjegyezte, hogy a védelmi minisztérium már készíti a szükséges javaslatokat.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Olasz védelmi miniszter: minden lehetőséget kimerítettünk Ukrajna támogatására

Olaszországnak nincsenek korlátlan forrásai Ukrajna támogatására - mondta az ország védelmi minisztere, Guido Crosetto a Sky TG24 csatornának. "Olaszország sokat tett, a légvédelmi rendszerekre összpontosított,...

The Guardian: Charles Michel csak véletlenül mondta, hogy Ukrajna 2030-ban EU-tag lesz

Az Európai Tanács vezetője, Charles Michel, amikor Ukrajna EU-csatlakozásának lehetséges időpontjairól beszélt, "véletlenszerűen" mondta a 2030-as évet, amelynek nincs semmi alapja - írja a...

Az orosz légierő meghiúsította egy ukrán kommandós egység partraszállását a Krím félszigeten

Az orosz légierő meghiúsította az ukrán kommandósok partraszállási kísérletét a Krímben - közölte az orosz védelmi minisztérium szerda reggel közleményben. A védelmi minisztérium szerint egy...
spot_img

Videó