2023, szeptember 22.
19.5 C
Budapest
14.6 C
Moszkva

Dróntámadás ért egy szevasztopoli üzemanyag tárolót (videók)

Szombat reggel az oroszországi Szevasztopol egyik olajraktárát vette célba egy pilóta nélküli légi jármű – a Mihail Razvozajev helyi kormányzó által megosztott előzetes információk szerint.

“Minden biztonsági és mentőszolgálat a helyszínen van. A tűz kiterjedése körülbelül 1000 négyzetméter” – írta a kormányzó a Telegramon helyi idő szerint hajnali 5 óra körül.

A szemtanúk által megosztott több videófelvételen hatalmas tűz világította be az éjszakai égboltot. Más, hajnal után készült felvételeken fekete füstoszlop borította be az eget a város felett.

“Nincs veszélyben a polgári infrastruktúra” – tette hozzá később a kormányzó a helyszínről, megerősítve, hogy nincsenek se áldozatok, se sérültek. A hatóságok nyugalomra intették az embereket, miközben legalább 60 tűzoltó, 18 tűzoltóautó és egy tűzoltóvonat dolgozott a tűz megfékezésén.

A hét elején a várost két haditengerészeti drón vette célba, az egyiket az orosz erők megsemmisítették, a másik pedig a külső kikötőben magától robbant fel, a szevasztopoli létesítmények egyike sem szenvedett kárt.

A 2014-es népszavazást követően Oroszországgal újraegyesült Krím délnyugati partjainál található stratégiai fontosságú kikötőváros ad otthont az orosz Fekete-tengeri Flottának, és számos alkalommal került dróncsapások célpontjába, mióta Moszkva tavaly februárban megkezdte katonai hadjáratát Ukrajnában.

Az orosz hatóságok a támadásokért Ukrajnát okolták, amely a Krímet saját területének elidegeníthetetlen részének tekinti, amelyet Oroszország “ideiglenesen megszállt”. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök többször megfogadta, hogy minden eszközzel visszafoglalja a félszigetet.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó