2023, március 29.
2.1 C
Budapest
4.7 C
Moszkva

Donyeckből származó ukrán újságíró szerint Moszkva kivárja, míg Ukrajna összeomlik

Szergej Garmas újságíró (korábban Donyeckben élő és dolgozó újságíró. Mivel azonban a kijevi vezetés pártján volt, így 2014-ben eljött onnan.) úgy véli, hogy Oroszország már megértette: Ukrajna sohasem fog belemenni abba, hogy végrehajtsa a minszki megállapodásokat, AZOK OROSZ INTERPRETÁCIÓJÁBAN ([2] – kiemelés a fordítótól). Más szóval: a Kremlben megértették, hogy Ukrajna nem lesz hajlandó kapitulálni – írja a NewsUA.RU portál.

„Oroszország már megértette – és ez meg is látszik a taktikájukon –: várakozásaikkal ellentétben Ukrajna nem fogja megadni magát, és nem fog belemenni abba, hogy az ő feltételeik szerinti minszki megállapodást hajtsa végre. Nem fog belemenni a (gyakorlatilag) politikai kapitulációba. Ezért – és ezt nem is titkolják – a kivárásra kezdtek játszani. Mint Szurkov (3) mondta valamikor: kivárjuk, akár 50 évig is, nekünk nem sürgős” – mondta Garmas.

Garmas megjegyezte: nemrégen írt cikkében Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök is azt írta: Oroszországnak nincs miért sietnie. Ki fogja várni, amíg Ukrajnában a Kreml számára is elfogadható vezetés kerül hatalomra.

Megjegyzések:

(2) Az egyik kifogás, amiért Kijev nem hajlandó végrehajtani a minszki megállapodásokat, hogy – úgymond – azok orosz interpretációja van forgalomban. Csöppet sem zavarja őket, hogy ha valamilyen szerződést aláírnak, onnantól annak már csak egyféle értelmezése lehet. Kiváltképpen, hogy a minszki megállapodásokat az ENSZ Biztonsági Tanácsa, határozatával mindenki számára kötelező nemzetközi jogi dokumentummá emelte.

(3) Vjacseszlav Szurkov 2014-ben az orosz elnök ukrajnai különmegbízottja volt. Ekként lett az orosz elnök akaratának végrehajtója. Döntő szerepe volt abban, hogy a Donbasszban gyökeresen 2014 nyarától kezdve fokozatosan kigyomláltak mindent, ami akár csak nyomelemeiben is tartalmazott valamit egy oligarcha-ellenes népi forradalomból. Belpolitikai szempontból a Donbasszban 2018 végére gyakorlatilag végbement a restauráció. Ahogy azonban 2019 decemberében, a normandiai csúcstalálkozón Ukrajna és nyugati partnerei csőbe húzták az orosz diplomáciát, attól már Szurkov idegei is felmondták a szolgálatot. Hamarosan el is került posztjáról.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Először jelentette GDLSB okosbomba megsemmisítését az orosz védelmi tárca

Először tett említést GLSDB (rakétameghajtóval ellátott földi indítású precíziós bomba) lelövéséről keddi hadijelentésében az orosz védelmi minisztérium. Az Egyesült Államok idén januárban jelentette be, hogy...

USA: nincs értelme fejlett drónokat adni Ukrajnának, mert nincs esélyük az orosz légvédelemmel szemben

Az Egyesült Államok nem látja értelmét annak, hogy átadja Ukrajnának az MQ-9 Reaper felderítő és csapásmérő drónokat, mert azoknak nincs esélyük az orosz légvédelmi...

DNR: orosz kézre került a bahmuti színesfémüzem is

Az orosz erők szinte teljesen megtisztították az ipari övezetet, amelyen a bahmuti (Artyomovszk) színesfém-feldolgozó üzem (AZOM) található - közölte Gyenisz Pusilin, a nagyrészt orosz...
spot_img

Videó