2022, december 6.
6.1 C
Budapest
-10.1 C
Moszkva

Die Welt: Olaf Scholz német kancellár felbosszantotta az Egyesült Államokat

Olaf Scholz német kancellár kijelentése arról, hogy nem hajlandó bizonyos típusú katonai felszereléseket szállítani Ukrajnának, feldühítette az Egyesült Államokat – írja a Die Welt.

“Az amerikai türelem véget ért: Berlin hosszú időn keresztül az USA-val azonos szintű fegyverellátás narratívája mögé bújt” – írja a kiadvány.

A cikk megjegyzi, hogy a Joe Biden-kormányzat szemében Scholz határozatlan irányvonala nem csupán stiláris különbség,

Washington most már megkérdőjelezi a német kancellár Kijev iránti elvi lojalitását.

Újságírók úgy vélik, hogy Németország csak amerikai nyomásra egyezett bele, hogy nehézfegyvereket, majd több rakétavetőt adjon át Ukrajnának. Legutóbb a kancellár azt mondta, hogy a német hatóságok nem szállítanak gyalogsági harcjárműveket és harckocsikat, ahogy az USA sem teszi ezt – állapították meg a cikk szerzői.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zurabisvili: már harminchárom grúz katona halt meg Ukrajnában

Harminchárom, az ukrán erőket támogató grúz katona halt meg Ukrajnában - közölte Szalome Zurabisvili georgiai elnök hétfőn Varsóban, a lengyel  hivatali partnerével, Andrzej Dudával közösen...

Ezért volt ma rakétaeső: ukrán dróntámadás ért két orosz katonai repülőteret

Ukrajna támadást intézett katonai repülőterek ellen Szaratov és Rjazán térségében, három orosz katona meghalt - közölte a védelmi minisztérium sajtószolgálata. Erre válaszul indult a...

Rakéta áradat tart Ukrajna felé, több irányból – percről-percre frissítjük

Hétfő van, mondhatni menetrend szerint érkeznek az orosz rakéták az ukrajnai infrastruktúra ellen. Ukrán jelentések szerin masszív rakétatámadás kezdődött.  Kövesse az eseményeket percről percre.