2023, október 3.
15 C
Budapest
9.8 C
Moszkva

Die Welt: nem Ukrajna, hanem a nyugati országok döntik el, hogy mikor legyenek tárgyalások

Nem Ukrajna, hanem a nyugati országok vezetői döntik el, hogy mikor kezdődnek a tűzszüneti tárgyalások – írja Christoph B. Schiltz a Die Welt című lapban.

“Könnyen lehet, hogy a kijevi kormány másként gondolkodik, és folytatni kívánja a harcot. A nyugati hivatalos nyilatkozataival ellentétben azonban nem a szuverén Ukrajna dönti el, hogy mikor kezdődjenek a tűzszüneti tárgyalások. Ezt a döntést Biden amerikai elnök, valamint a brit, a francia és a német kormányfő hozza meg” – írja a lap.

A cikk megjegyzi, hogy az EU- és NATO-tagállamok túlnyomó többsége nem fogja megvárni a tűzszünetet, amíg az ukrán fegyveres erők elveszített területeket foglalnak el, mert ezzel egy “csonka Ukrajnát” állítanak be.

“A döntő kérdés az lesz, hogy Kijevnek és a Nyugatnak végül milyen árat kell fizetnie a tűzszünetért, nemhogy a béketárgyalásokért” – írja Schiltz.

A szerző arra a következtetésre is jutott, hogy Ukrajna tagsága sem az EU-ban, sem a NATO-ban nem lesz reális a következő 15-20 évben.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fehér Ház: az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására

Az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására - mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára egy tájékoztatón. "Ezek (a pénzeszközök. - a...

Kreml: a nyugati politikusokat, akiket a nemzeti érdekek vezetnek, rögtön oroszbarát jelzővel bélyegzik meg

A függetlenség demonstrálása Brüsszeltől nem jelenti automatikusan azt, hogy egy politikus "oroszbarát" - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak. A szlovákiai választási...

Oroszország bizonyítékot mutatott, hogy az USA silány minőségű testpáncélt küldött Ukrajnának

Az orosz védelmi órásvállalat, a Rosztyeh által közzétett videó kétségbe vonta az USA által Ukrajnának küldött katonai támogatás minőségét, miután egy trófeaként a harctérről...
spot_img

Videó