2022, november 27.
4.3 C
Budapest
-5.2 C
Moszkva

Die Welt: már Franciaország az orosz LNG legnagyobb felvásárlója

Franciaország lett az orosz LNG (cseppfolyósított földgáz) legnagyobb vásárlója. Erről a Die Welt című német lap számolt be a finn CREA agytröszt adataira hivatkozva.

Ennek oka, hogy az országnak gondjai vannak az energiaágazatban. Különösen sok atomerőműnek kellett műszaki okokból felfüggesztenie működését, ami a villamosenergia-termelés csökkenéséhez vezetett.

A lap emlékeztet, hogy Franciaország június közepe óta nem kap orosz gázt a vezetéken keresztül. Németországgal ellentétben azonban az országnak négy terminálja van az LNG fogadására.

Az orosz gázexport idei Európába irányuló csökkenése a Jamal-Európa gázvezetéken keresztül történő szállítások májusi leállításával kezdődött, amelyet a két másik jelentős folyosón, az Északi Áramlaton és az ukrán gázszállító rendszeren keresztül történő szállítások csökkentése követett, ezután jött a Török Áramlat gázvezetéken keresztül történő szállítások rendszeres éves karbantartási munkálatai miatti leállás. Ezenkívül néhány európai vállalat nem volt hajlandó fizetni az új rubelalapú elszámolás szerint a szállításokért.

“A Gazprom április végén leállította a gázszállítást a Bulgargaznak Bulgáriában és a PGNiG-nek Lengyelországban, május utolsó napjaiban a Gasumnak Finnországban és a GasTerrának Hollandiában, nyár elején pedig a Shell Energy Europe-nak Németországban és az Orstednek Dániában, mert a vállalatok nem voltak hajlandók az új rubel alapú mechanizmus szerint fizetni a szállításokért.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...

Videó: üres polcok és pánikfelvásárlás Kijevben

Az ukrán főváros lakói aktívan vásárolják fel az élelmiszereket, a kenyérpolcok üresek - közölte a Strana.ua ukrán online lap a Telegram-csatornáján. "A helyiek videókat tesznek...