2023, október 3.
20.7 C
Budapest
12.7 C
Moszkva

Dánia Hollandiával együtt adja át a Leopard 2 harckocsikat a kijevi rezsimnek

Dánia Hollandiával együtt 14 Leopard 2 harckocsit ad át Ukrajnának – jelentette a dán rádió Lars Løkke Rasmussen külügyminiszterre hivatkozva.

“Ez egy jelentős adomány Dániától egy Hollandiával közös együttműködési projekt részeként, amelynek keretében 14 Leopard 2 harckocsit adunk át Ukrajnának” – idézte Rasmussen szavait a rádió.

Márciusban Troels Lund Poulsen megbízott dán védelmi miniszter is azt mondta, hogy a Dániából, Németországból és Hollandiából származó első Leopard 1 harckocsikat május elején adják át Ukrajnának.

Oroszország korábban jegyzéket küldött a NATO-országoknak az Ukrajnába irányuló fegyverszállítások miatt. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter megjegyezte, hogy minden olyan szállítmány, amely Ukrajnának szánt fegyvereket tartalmaz, legitim célpontot jelent Oroszország számára. Az orosz külügyminisztérium szerint a NATO-országok “a tűzzel játszanak” azzal, hogy fegyvereket szállítanak Ukrajnának. Dmitrij Peszkov orosz elnöki sajtótitkár szerint a fegyverek nyugatról történő Ukrajnába pumpálása csak meghosszabbítja a hadműveletet, de nem változtat annak végkimenetelén. Lavrov szerint az Egyesült Államok és a NATO közvetlenül részt vesz az ukrajnai konfliktusban, “többek között nemcsak fegyverek szállításával, hanem a személyzet kiképzésével is… az Egyesült Királyság, Németország, Olaszország és más országok területén”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Politico: az EU nem adhatna több fegyvert Ukrajnának a saját készleteiből

Az Európai Unió országai már nem adhatnak fegyvert Ukrajnának a saját készleteikből anélkül, hogy veszélyeztetnék saját biztonságukat - írja a Politico című amerikai lap...

Ukrajna levette az OTP Bankot a vállalati halállistájáról és kötelezte az orosz piac elhagyására

Levette az OTP Bankot a nemzetközi háborút finanszírozó vállalatok listájáról az Ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) - jelentette be az ügynökség hétfőn a honlapján. A...

Az EU nem tudja feloldani az Ukrajnának szánt 5 milliárd eurós katonai támogatást

Az EU fontolóra vesz egy 5 milliárd eurós katonai segélycsomagot Ukrajnának 2024-re - jelentette ki Josep Borrell, az unió külpolitikai vezetője hétfőn Kijevben. Magyarország...
spot_img

Videó