2023, szeptember 21.
24 C
Budapest
19.8 C
Moszkva

Daily Mail: különös üzenetet hagyott halála előtt az amerikai zsoldos, akit Ukrajnában likvidáltak

Egy amerikai zsoldos, aki Ukrajnában harcolt, megígérte halála előtt, hogy mesél apjának a küldetésről, amelyre éppen indult – írja a Daily Mail.

A cikk szerint a 48 éves Jeff Jonest július 31-én Artyomovszk (Bahmut) közelében likvidálták egy aknavető csapás következtében.

Apja, Howard Jones szerint a zsoldos tartotta vele a kapcsolatot, de egy hétre eltűnt. Halála napján Jones üzenetet küldött apjának, amelyben azt írta, hogy olyan küldetésre jelentkezett, amelyet “az összes többi csoport félt végrehajtani”.

“Azt mondta, majd elmondja, ha visszajön. Küldtem neki egy sms-t, de nem kaptam választ” – nyilatkozta idősebb Jones. Hozzátette, hogy órákkal később kapott egy hívást, amelyben tájékoztatták a fia likvidálásáról.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter május végén mintegy 2500-ra becsülte a Kijev oldalán harcoló zsoldosok számát. Moszkva többször emlékeztetett arra, hogy az orosz hadsereg elleni fegyveres tevékenységet elfojtják, és a külföldi zsoldosok csoportjait fel fogják számolni a harctéren.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lengyelország figyelmeztette az ukrán oligarchákat

A lengyel védelmi miniszter az ukrán oligarchákat okolta a gabonaszállítások körüli jelenlegi vitáért, és azt mondta, nem engedhető meg, hogy Kijev a lengyel piacon...

Kreml: jelenleg nincs alapja a tárgyalások megkezdésének

Oroszország kész diplomáciai megoldást keresni az ukrajnai konfliktusra, de egyelőre nincs alapja a tárgyalások megkezdésének - közölte a Kreml sajtófőnöke. "Egyre gyakrabban hallani a 'tárgyalások'...

Ukrajna energetikai infrastruktúrája került tűz alá

Az ukrajnai Rivne energetikai infrastruktúrája tűz alá került, a Rivnenszkij járás egy része áram nélkül maradt - jelentette Vitalij Koval, a Rivne terület közigazgatás...
spot_img

Videó