2023, március 28.
3.2 C
Budapest
5.4 C
Moszkva
Array

Csökkenő orosz arany- és devizatartalék

25 milliárd Usd-al csökkent Oroszország arany- és devizatartaléka októberben az előző hónaphoz képest.

 

 

Az orosz jegybank kedden ismertetett adatai szerint az orosz tartalékszint 428,59 milliárd Usd volt október végén. Ez 25,65 milliárd Usd-alalacsonyabb szeptemberhez képest, amikor a tartalékszint szerényebben, 10,988 milliárd Usd –al apadt. Oroszország arany- és devizatartaléka tavaly november óta csökken. Tavaly novemberben 524,3 milliárd Usd-t tett ki az orosz arany- és devizatartalék, ami azóta közel 96 milliárd Usd –al mérséklődött.

Az orosz jegybank adatai alapján csökkent az orosz külkereskedelem többlete szeptemberben: az előző hónaphoz képest 18,3 %-kal 12 milliárd 953 millió rubelre (mintegy 280 millió Usd-ra) süllyedt.

 

Az export havi összehasonlításban 5,3 %-al 38 milliárd 783 millió rubelre esett, a behozatal viszont 3,0 %-al 25 milliárd 830 millió rubelre emelkedett. Éves összevetésben a kivitel 13,4, a behozatal pedig 10 %-kal zsugorodott. 

 

Az év első kilenc hónapjában az export értéke 1,5 %-kal 381 milliárd 251 millió rubelre, míg az importé 6,2 %-kal 232 milliárd 826 millió rubelre csökkent. A külkereskedelmi mérleg többlete január-szeptemberben az egy évvel korábbihoz képest 9,9 %-kal 148 milliárd 425 millió rubelre növekedett.

 

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Először jelentette GDLSB okosbomba megsemmisítését az orosz védelmi tárca

Először tett említést GLSDB (rakétameghajtóval ellátott földi indítású precíziós bomba) lelövéséről keddi hadijelentésében az orosz védelmi minisztérium. Az Egyesült Államok idén januárban jelentette be, hogy...

USA: nincs értelme fejlett drónokat adni Ukrajnának, mert nincs esélyük az orosz légvédelemmel szemben

Az Egyesült Államok nem látja értelmét annak, hogy átadja Ukrajnának az MQ-9 Reaper felderítő és csapásmérő drónokat, mert azoknak nincs esélyük az orosz légvédelmi...

DNR: orosz kézre került a bahmuti színesfémüzem is

Az orosz erők szinte teljesen megtisztították az ipari övezetet, amelyen a bahmuti (Artyomovszk) színesfém-feldolgozó üzem (AZOM) található - közölte Gyenisz Pusilin, a nagyrészt orosz...
spot_img

Videó