2023, október 3.
15 C
Budapest
9.8 C
Moszkva

Csapások érték az éjjel az ogyesszai terület kikötői infrastruktúráját

Az ogyesszai terület kikötői infrastruktúrája megsérült az orosz csapások után – közölte Telegram-csatornáján Oleh Kiper, a regionális katonai közigazgatás vezetője.

“A kikötői infrastruktúrát találat érte” – írta.

Ma este a Zerkalo Nedeli című ukrán lap arról számolt be, hogy erős robbanás történt az Izmajil körzetben lévő Reni város közelében, ahol egy kereskedelmi tengeri kikötő található.

Az ukrán hatóságok riasztási térképén látható, hogy moszkvai idő szerint 01:05-től légi riasztást rendeltek el Ogyessza térségében.

Az orosz hadsereg október 10-e óta rakétacsapásokat mér Ukrajna energetikai, védelmi ipari, katonai igazgatási és kommunikációs létesítményeire. Mint Vlagyimir Putyin közölte, az első támadás válasz volt az Ukrajna által a Krími híd ellen rendezett terrortámadásra.

Az ukrán fegyveres erők július 17-én éjjel ismét csapást mért a Kercsi-szoros átkelőjére. Ezt követően az orosz csapatok megtorló csapások sorozatát indították Ogyessza, Iljicsevszk és Mikolajiv ellen, többek között a drónhajók gyártására és tárolására szolgáló telephelyekre, lőszerraktárakra és üzemanyagraktárakra.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fehér Ház: az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására

Az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására - mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára egy tájékoztatón. "Ezek (a pénzeszközök. - a...

Kreml: a nyugati politikusokat, akiket a nemzeti érdekek vezetnek, rögtön oroszbarát jelzővel bélyegzik meg

A függetlenség demonstrálása Brüsszeltől nem jelenti automatikusan azt, hogy egy politikus "oroszbarát" - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak. A szlovákiai választási...

Oroszország bizonyítékot mutatott, hogy az USA silány minőségű testpáncélt küldött Ukrajnának

Az orosz védelmi órásvállalat, a Rosztyeh által közzétett videó kétségbe vonta az USA által Ukrajnának küldött katonai támogatás minőségét, miután egy trófeaként a harctérről...
spot_img

Videó