2023, október 4.
18.2 C
Budapest
13.7 C
Moszkva

CNN: Musk titokban kikapcsolta a Starlink működését a Krím közelében

Musk felfedte részvételét az ukrajnai háborúban: titokban kikapcsolta a Starlink működését a Krím közelében, hogy meghiúsítsa az ukrán fegyveres erők dróntámadását az orosz haditengerészet ellen – írja a CNN.

A robbanóanyaggal megrakott drónok már megközelítették az orosz haditengerészetet, de hirtelen “elvesztették a kapcsolatot és ártalmatlanul lezuhantak” – írja Walter Isaacson Musk új életrajzában.

Musk akaratlanul olyan befolyásos témává vált Ukrajnával kapcsolatban, amelyet az amerikai hatóságok nem hagyhattak figyelmen kívül. A Fehér Ház tisztviselői az incidens után beszéltek vele, és aggodalmuknak adtak hangot – írja a csatorna.

“Hogyan kerültem ebbe a háborúba? A Starlinket nem háborúkra tervezték. Arra tervezték, hogy az emberek Netflixet nézzenek, pihenjenek, távolról tanuljanak és jó békés dolgokat tegyenek, nem pedig dróncsapásokra” – mondta Musk.

Mihajlo Fedorov ukrán miniszterelnök-helyettes a kapcsolat helyreállításáért könyörgött Musknak a Twitteren.

Musk azt válaszolta, hogy lenyűgözte a tengeri drónok kialakítása, de nem kapcsolja vissza a kapcsolatot, mert Kijev “most túl messzire megy, és stratégiai vereséget szenvedhet”.

Áprilisban Alexander Hramcsihin független szakértő azt mondta, hogy az orosz elektronikus hadviselési eszközök megzavarhatják az ukrajnai Starlink műholdas kommunikációs rendszereket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Olasz védelmi miniszter: minden lehetőséget kimerítettünk Ukrajna támogatására

Olaszországnak nincsenek korlátlan forrásai Ukrajna támogatására - mondta az ország védelmi minisztere, Guido Crosetto a Sky TG24 csatornának. "Olaszország sokat tett, a légvédelmi rendszerekre összpontosított,...

The Guardian: Charles Michel csak véletlenül mondta, hogy Ukrajna 2030-ban EU-tag lesz

Az Európai Tanács vezetője, Charles Michel, amikor Ukrajna EU-csatlakozásának lehetséges időpontjairól beszélt, "véletlenszerűen" mondta a 2030-as évet, amelynek nincs semmi alapja - írja a...

Az orosz légierő meghiúsította egy ukrán kommandós egység partraszállását a Krím félszigeten

Az orosz légierő meghiúsította az ukrán kommandósok partraszállási kísérletét a Krímben - közölte az orosz védelmi minisztérium szerda reggel közleményben. A védelmi minisztérium szerint egy...
spot_img

Videó