2023, március 22.
13.5 C
Budapest
3.8 C
Moszkva
Array

Civileket gyilkolt az ukrán légierő Luhanszk közelében (videó)

Civilek meggyilkolásával vádolják Kijevet az ukrán légierő által lebombázott kelet-ukrajnai Kondrasova nevű település lakosai – írta honlapján az RT orosz televízió csütörtökön. A tudósítás szerint hét ember vesztette életét a támadásban, az öt becsapódó lövedék egy teljes utcát elpusztított a Luhanszk várostól mintegy 25 kilométerre fekvő faluban.

Az RT felvételein látható volt egy helyi lakos romokban heverő hátsó udvara. “Megöltek az anyámat, az apám pedig megsebesült, ezért kórházba vittem” – mondta Olekszandr Mironenko, aki kétségbeesetten járkált fel-alá kertjében, s közben megmutatta a területen szétszóródott testrészeket a tévécsatorna tudósítójának. “Jöjjön ide, látja ezt? Ez egy ember testének egyik darabkája. Holttestek hevernek mindenütt, bizonyára mindannyian terroristák voltak!” – fakadt ki a férfi könnyek között.

Mironenko szomszédai egyik ismerősükről meséltek, aki az akcióban elvesztette ötéves kisfiát. Az orosz költségvetésből finanszírozott hírtelevízió értesülései szerint a falu lakosai közül nem sokan vészelték át sértetlenül a támadást. Egyikük elmondta, hogy nem voltak otthon, amikor az akció elkezdődött. “Hogy mit gondolok? Köszönet az ukrán légierőnek!” – közölte a Jurij nevű férfi.

Az ukrán légierő egyik veterán pilótája szerint a hadsereg az oroszbarát szakadárok egyik támaszpontját akarta bombázni, helyette azonban – véletlenül vagy szándékosan – civil célpontokra mértek csapást. “A repülőgép pilótája első alkalommal eltalálta az innen 3 kilométerre fekvő bázist, másodjára azonban néhány másodperccel később húzta meg a ravaszt” – mondta.

A Kijev-párti, Azov nevű különleges zászlóalj parancsnok-helyettese eközben beismerte, hogy Kondrasova bombázása a pilóta hibájából történt.

Kramatorszk felett is járt az ukrán légierő:

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zaharova: a Nyugat teljesen el akarja pusztítani Ukrajnát

A brit kormány azon terve, hogy szegényített uránt tartalmazó lövedékeket küldjön Kijevnek, amelyeket a Moszkvával folytatott konfliktusban használnának, azt mutatja, hogy a nyugati állítások,...

Charles Michel: az EU egy éven belül 1 millió darab lőszerrel látná el Ukrajnát

Az Európai Unió célja, hogy a következő 12 hónapon belül 1 millió darab lőszerrel lássa el Ukrajnát, és biztosítsa ehhez a megfelelő finanszírozást; "ennek...

Sojgu: Moszkva mérlegeli a szegényített uránt tartalmazó brit lövedékekre adható választ

A Kijevbe irányuló, szegényített uránt tartalmazó lövedékek szállítása arra kényszeríti Moszkvát, hogy mérlegelje, miként reagálhat - jelentette ki kedden Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. "Ez...
spot_img

Videó