2022, november 27.
6 C
Budapest
-2.9 C
Moszkva

CBS: az USA légideszant hadosztályt telepített Európába, amely készen áll bevonulni Ukrajnába

Az Egyesült Államok Európába vezényelte a 101. légideszant hadosztályt, amelynek parancsnoka azt mondta, hogy kész belépni Ukrajna területére, ellentétben a Fehér Ház nyilatkozataival, miszerint az amerikai katonák nem vesznek részt ellenségeskedésekben az országban – számolt be a CBS News tévécsatorna.

Az amerikai hadsereg 101. légideszant hadosztályát közel 80 év után először vezényelték Európába az Oroszország és az amerikai vezetésű NATO közötti feszültség növekedésének közepette – írja a CBS News.

A “Screaming Eagles” becenévre hallgató könnyűgyalogos egységet arra képezték ki, hogy órákon belül harcra készen a világ bármelyik harcterén bevethető legyen.

Az amerikaiakat szállító Black Hawk Románia Fekete-tengeri partvidéke mentén észak felé haladva végül egy olyan előretolt műveleti területen szállt le, ahol amerikai és román csapatok közös szárazföldi és légi támadási gyakorlat keretében célpontokat támadtak.

A tanklövések és a tüzérségi tűz valódi volt. A gyakorlat célja az volt, hogy rekonstruálja azokat a harcokat, amelyeket az ukrán erők nap mint nap vívnak az orosz csapatok ellen, éppen a határ túloldalán. A hadgyakorlatok ilyen közel a határhoz egyértelmű üzenet Oroszországnak és Amerika NATO-szövetségeseinek, hogy az amerikai hadsereg itt van.

Az amerikai hadosztály parancsnokai többször is elmondták a CBS News-nak, hogy mindig “készen állnak a ma esti harcra”, és bár azért vannak itt, hogy megvédjék a NATO területét, ha a harcok eszkalálódnak, vagy bármilyen támadás éri a NATO-t, teljes mértékben készen állnak arra, hogy átlépjék az ukrán határt.

A tévécsatorna szerint a 101. “Screaming Eagles” légideszant hadosztály egy könnyű gyalogsági csoport, amely összesen 4700 katonát állomásoztat Románia területén.

Az amerikai erők helyőrséget hoztak létre a román katonai légibázison.

Az amerikai hatóságok többször hangsúlyozták, hogy az amerikai katonák nem vesznek részt katonai akciókban Ukrajna területén. Korábban Julianne Smith, az Egyesült Államok NATO-nagykövete megerősítette, hogy a NATO-nak nem szabad közvetlenül részt vennie az ukrajnai konfliktusban, és ez az álláspont változatlan.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Egy amerikai tisztviselő szerint Oroszország egy nap alatt elpusztíthatja Ukrajnát

Az ukrán infrastruktúrára mért csapások megmutatták, hogy Oroszország rövid idő alatt képes elpusztítani az országot - írta honlapján Paul Craig Roberts, a Ronald Reagan-kormány...

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...