2022, augusztus 12.
23.2 C
Budapest
20 C
Moszkva
Array

Büntetőszankciók: harmadjára sincsenek, Merkel már tűkön ül értük

Az EU döntéshozói szerdán, immáron harmadik alkalommal napolták el az Oroszország elleni új “szeretetcsomag” hatályba léptetését.

Az új büntető-szankció csomag Oroszország ellen már elfogadásra került, de ma már harmadik alkalommal halasztották el a hatályba léptetésüket. A hatályba léptetést a hivatalos EU-közlönyben való közzététel jelenti, de immáron ez harmadjára nem történt meg.

Következő menet: csütörtökön megint összeülnek az EU államának 28 országból akkreditált képviselői és ismét tárgyalnak majd a büntető-szankciók hatályba léptetéséről.

Merkel már tűkön ül: A német kancellár haladéktalanul bevezetné az Oroszországi Föderáció elleni újabb büntető-szankciókat, mert a kelet-ukrajnai válságövezetben nem valósul meg teljes mértékben a tűzszüneti terv, ami igaz is, csak nagyvonalúan kihagyja ebből Kijev felelősségét.

Merkel a Bundestagban mondott szerdai beszédében közölte, hogy “nincsen 100%.os tűzszünet”, és nincs végrehajtva teljes egészében a tűzszüneti megállapodásban szereplő terv, ezért a német vezetés minden eszközzel fellép az EU-s büntető szankciók következő csomagjának hatályba léptetéséért.

Stanis

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Hivatalos: az Ukrajnába küldött német önjáró tarackok többsége üzemképtelen

A Nyugat által Ukrajnának szállított német PzH 2000-es ágyúk többsége már elromlott és javításra szorul - állítja Marcus Faber német Bundestag-képviselő, aki a közelmúltban...

Az ukrán fegyveres erők több mint kétezer katonát veszítettek Szoledar közelében

Az ukrán hadsereg több mint kétezer embert vesztett a Szoledar melletti harcokban - közölte az orosz védelmi minisztérium a pénteki hadjelentésében. "A szövetséges erők Szoledar...

Az olasz zsoldos azért ment Ukrajnába, hogy megakadályozza a nácimentesítést, eljárás folyik ellene otthon

Olaszország büntetőeljárást indított egy férfi ellen, aki azt állította, hogy azért utazott Ukrajnába, hogy harcoljon Oroszország ellen és megakadályozza az ország "denácifikálását". A 19 éves...