2023, február 4.
4 C
Budapest
-0.4 C
Moszkva

Brit zsoldos: tömegesen dezertálnak a külföldi “önkéntesek” Ukrajnában

Tömegesen dezertálnak azok a külföldi önkéntesek, akik azért jöttek Ukrajnába, hogy az ukrán fegyveres erők soraiban harcoljanak, mert félnek az orosz ágyúzástól – mondta Joseph Macdonald brit zsoldos a Lindybeige YouTube-csatornának adott interjúban.

“Körülbelül 600-700 ember volt, akik vagy hazatértek, vagy elmenekültek egy másik egységhez vagy milíciához Ukrajnában, ahol úgy gondolták, hogy biztonságosabb” – mondta.

A brit a zsoldosok távozását “nagy dezertálásnak” nevezte, de nem határozta meg az esemény időpontját. Elmondása szerint sok “szerencselovag” félt attól, hogy az orosz tüzérség, aknavetők és tankok “szörnyű tüze” alá kerül.

“Aki Ukrajnába akar menni: ne higgye, hogy olyan könnyű lesz – aki az oroszok ellen harcol, azt erősen lövik. Nem hasonlít egy olyan számítógépes játékhoz, mint a Call of Duty. A tüzérség folyamatosan támad” – zárta McDonald.

Mint Marija Zaharova külügyminisztériumi szóvivő korábban elmondta, több mint 60 országból több mint nyolcezer zsoldos érkezett Ukrajnába. Szerinte ez növeli a nyugati országok részvételét a konfliktusban.

Moszkva február 24. óta katonai különleges műveletet hajt végre Ukrajnában. Vlagyimir Putyin elnök a végső célnak Donbassz felszabadítását és az Oroszország biztonságát garantáló feltételek megteremtését nevezte.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben - közölte pénteken a francia...

Először számolt be NASAMS légvédelmi rendszer megsemmisítéséről az orosz katonai szóvivő

Az orosz erők a Donyeck környékén folytatott offenzíva során kedvezőbb állásokat foglaltak el, és először semmisítettek meg norvég NASAMS légvédelmi rendszert - jelentette ki...

Zelenszkij: nem adjuk fel Bahmutot, addig harcolunk ameddig csak tudunk

Az ukrán hadsereg nem fogja feladni Artemivszket (Bahmut) - jelentette ki Volodimir Zelenszkij a kijevi EU-ukrán csúcstalálkozót követő sajtótájékoztatón. "Senki sem fogja feladni Bahmutot (Artemivszk)....