2023, február 1.
4.2 C
Budapest
0 C
Moszkva

Brit tábornok: 12 brit tank nem fogja megmenteni Ukrajnát, küldjünk 50-et

A Challenger harckocsik kis számban történő Ukrajnába küldése nem fogja segíteni Kijevet abban, hogy “valódi” változásokat érjen el a harctéren – mondta Richard Dunnat tábornok, a brit vezérkar volt vezetője a Sky News tévécsatornának.

“Úgy tűnik, hogy 12 tank szállítása pusztán szimbolikus értékkel bír, én pedig azt javasolnám, hogy 25, 30, vagy akár 50-et is küldjünk, ez valódi különbséget jelenthet” – mondta Dannat.

Korábban brit lapok arról számoltak be, hogy a Rishi Sunak kormánya fontolgatja Challenger 2 harckocsik Kijevbe küldését, de konkrét döntés még nem született az ügyben.

A Donbassz védelmére február 24-én indított orosz különleges hadművelet hátterében a nyugati országok továbbra is fegyverekkel pumpálják Ukrajnát, és hírszerzéssel segítik a kijevi rezsimet. Moszkva többször kijelentette, hogy a nyugati fegyverszállítások csak meghosszabbítják a konfliktust.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz katonai szóvivő is megerősítette Blahodatne település felszabadítását a Donbasszban

Egy Donyecktől mintegy hatvan kilométerre délkeletre fekvő település elfoglalásáról tett bejelentést kedden az orosz katonai szóvivő. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a...

Nem lenne praktikus – Nagy-Britannia nem szállít harci repülőgépeket Ukrajnának

Nagy-Britannia nem szállít korszerű harci repülőgépeket Ukrajnának, mert ez nem lenne "praktikus" a kiképzési idő hosszúsága miatt - közölte kedden Rishi Sunak brit miniszterelnök...

Kreml: Porosenko, Merkel és Hollande félrevezetésnek szánta a minszki megállapodásokat

A volt ukrán, német és francia vezető megerősítette, hogy Kijevnek az erőszakos megoldásra való felkészítését fedezendő írta alá a minszki megállapodásokat, ezért az orosz...