2023, november 29.
-1.1 C
Budapest
-1.5 C
Moszkva

Borrell: nem számít mi történik az USA-ban, az EU tovább önti a milliárdokat Ukrajnába

Az Európai Unió tagországai továbbra is pénzügyi támogatást fognak nyújtani Ukrajnának, és növelni fogják az összeget, függetlenül attól, hogy mi történik az Egyesült Államokban – mondta Josep Borrell, az EU diplomáciai vezetője a kijevi sajtótájékoztatóján.

“Még növelni is szándékozunk a támogatást, mert a történéseket egzisztenciális fenyegetésnek tekintjük, a segítségünk hosszú távú jellegű, és semmi köze ahhoz, ami az Egyesült Államokban történik” – tette hozzá.

A TASZSZ hírügynökség szerint Borrell biztosította Ukrajnát arról, hogy az európai segély nem függ az ukrán hadsereg fronton végrehajtott ellentámadásának eredményeitől. Azt is elismerte, hogy Kijev hadművelete az orosz fegyveres erők erődítményei miatt nehezen halad.

Korábban jelentették, hogy Borrel Kijevbe érkezett, ahol találkozott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel és Dmotro Kuleba külügyminiszterrel is.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Blinken: Ukrajna a NATO tagja lesz, ha a szövetségesek egyetértenek

Ukrajna csak akkor csatlakozik az Egyesült Államok vezette katonai szövetséghez, ha minden feltételt teljesít és minden tag biztosítja a beleegyezését - ismételte meg szerdán...

Az orosz fegyveres erők elfoglalták Artyomovszkoje települést

Elfoglalták Artyomovszkoje települést a Donyecki Népköztársaságban az orosz fegyveres erők déli csoportosulásának alegységei - közölte szerdán az orosz védelmi tárca. A moszkvai hadijelentés szerint egyébként...

Stoltenberg: a NATO-tagok nem gyakorolnak nyomást Ukrajnára, hogy tárgyaljon

A NATO-tagállamok nem gyakorolnak nyomást Ukrajnára az Oroszországgal folytatott béketárgyalások megkezdését illetően - mondta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a BBC-nek adott interjújában. Arra a kérdésre, hogy...
spot_img

Videó