2023, január 30.
-3.9 C
Budapest
-2.9 C
Moszkva

Boris Johnson Kijev díszpolgára lett

A kijevi városi tanács a város díszpolgári címét adományozta Boris Johnson volt brit miniszterelnöknek – közölte csütörtökön Vitalij Klicsko, az ukrán főváros polgármestere.

“A kijevi tanács jóváhagyta a döntést, hogy Ukrajna nagy barátjának, Boris Johnsonnak Kijev díszpolgári címet adományoz” – írta Telegram-csatornáján.

Klicsko megköszönte a brit politikusnak az országnak nyújtott támogatását is, és elmondta, hogy várja a személyes látogatást, hogy átadja neki a díjat.

Augusztusban Boris Johnson nevével ellátott emléktáblát avattak a kijevi Bátorság sétányon, és az Ukrán Vasutak hűségkártyát adott neki, mint törzsutasnak. Októberben a Lembergi Ivan Franko Nemzeti Egyetem díszdoktori címet adományozott a politikusnak.

Johnson, miközben Nagy-Britannia miniszterelnökeként szolgált, támogatta Ukrajna aktív fegyverellátását. Emellett javasolta egy nagyszabású kiképzési művelet elindítását az ukrán csapatok számára, amely négyhavonta akár tízezer katona kiképzését is lehetővé teszi.

A brit politikus szeptemberben mondott le miniszterelnöki tisztségéről. Lemondását kormányválság előzte meg az országban – két nap alatt több mint 50 ember, köztük kulcsfontosságú tárcák vezetői távoztak a kabinetből. Kijelentették, hogy nem bíznak Johnsonban.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Reznyikov: Ukrajna reméli, hogy tavasszal már használhatja a nyugati harckocsikat

Az ukrán fegyveres erők valószínűleg tavasszal kezdik el használni a nyugati harckocsikat a harctéren - mondta Olekszij Reznyikov védelmi miniszter a kanadai CBC televíziós...

Megérkeztek a nagy-britanniai kiképzésre az ukrán harckocsizók

Megérkeztek Nagy-Britanniába azok az ukrán katonák, akiket a brit Challenger 2 harckocsik üzemeltetésére képeznek ki a brit fegyveres erők szakértői - közölte vasárnap a...

(+18!) Külföldi zsoldosok megcsonkított holttesteit találta meg a Wagner-csoport Bahmutban

Külföldi zsoldosok holttesteit találták meg Artyomovszk (Ukrajnában Bahmut néven ismert) városában - közölte vasárnap Jevgenyij Prigozsin, a Wagner katonai magáncég alapítója. "Ma a Wagner PMC...