2023, szeptember 25.
16.7 C
Budapest
14.9 C
Moszkva

Bloomberg: októberben érkezhet az EU 12. oroszellenes szankciós csomagja

Az Európai Unió azt tervezi, hogy megkezdi a tárgyalásokat a tizenkettedik oroszellenes szankciócsomagról. Október első felében kerülhet előterjesztésre – írja a Bloomberg hírügynökség.

Az uniós országok egy csoportja a csomag keretében az orosz nukleáris ágazat elleni szankciókat tervezi előmozdítani. Emellett a 12. szankciócsomag tartalmazhatja az Oroszországból származó gyémántimport tilalmát is.

Az EU javasolhat egy olyan mechanizmust, amely a befagyasztott orosz vagyonból származó nyereséget Ukrajna megsegítésére fordítaná.

A Bloomberg szerint több uniós ország is az Oroszországból származó cseppfolyósított földgázzal és az orosz IT-szektorral szembeni korlátozásokat követeli.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videón, ahogy a frontvonalaktól távol találat ér egy ukrán katonai szerelvényt

Rakétacsapás ért egy ukrán vasúti szerelvényt, amely katonai felszereléseket szállított volna a frontra. A Telegramra feltöltött videó leirata szerint a csapást mélyen az ukrán...

Forbes: az oroszok kilőtték az ukrán erők legjobb svéd harckocsijait is

Az orosz hadsereg drónokkal mért csapást két ritka svéd Strv 122-es harckocsira, amelyeket a skandináv ország adott az Ukrán Fegyveres Erők számára - jelentette...

A donyecki frontszakaszon előre törtek az orosz erők

Az orosz hadsereg Donyeck felé, Veszele település közelében javította taktikai pozícióját - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúval kapcsolatban. A tárca szerint...
spot_img

Videó