2022, december 6.
5.1 C
Budapest
-10.8 C
Moszkva

Bloomberg: India tovább növeli az orosz olajvásárlását

A nagy indiai finomítók egyre inkább a kisebb és kevésbé ismert magánkereskedőkhöz fordulnak, hogy növeljék a kedvezményes orosz olaj beszerzését – jelentette pénteken a Bloomberg az ügyet ismerő személyekre hivatkozva.

A jelentés szerint az orosz termelőkkel való közvetlen tárgyalásokkal járó bürokrácia lassítja a beszerzési folyamatot, ami arra késztette a finomítókat, hogy kisebb cégekhez forduljanak a szállítások megkönnyítése érdekében.

Ilyen közvetítők közé tartoznak a Wellbred és a Montfort vállalatok, mondták a hírportálnak névtelenségük megőrzése mellett nyilatkozó indiai finomítók. Egyik cég sem válaszolt a kommentárra vonatkozó megkeresésekre, ahogyan az állami olajfinomító Indian Oil Corp vagy az orosz Rosznyefty sem – jegyzi meg a Bloomberg.

India az elmúlt hónapokban növelte az orosz olaj vásárlását, kihasználva az Oroszország által a szállításokért kínált árengedményeket a nyugati szankciók közepette, amelyek elűzték az ország néhány hagyományos vásárlóját. India, a világ harmadik legnagyobb olajfogyasztója júliusban rekordmennyiségű, napi 1 millió hordó orosz olajat importált – jelentette a Bloomberg a Kpler elemző cég adataira hivatkozva. Ez a korábbi, júniusi napi 950 ezer hordó körüli rekordhoz képest emelkedett.

“Az indiai finomítók hajlandóak vállalni a kockázatot, hogy ezekkel az új, kevéssé ismert kereskedőkkel üzleteljenek, mert az árengedmények túl jók lehetnek ahhoz, hogy kihagyják őket. Tudjuk, hogy az indiai finomítók az orosz szállítmányokat leszállított alapon akarják. Tehát amíg az új kereskedők kielégítik ezt az igényt, addig ez működik” – mondta a hírportálnak Vandana Hari, a Vanda Insights elemző cég alapítója.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zurabisvili: már harminchárom grúz katona halt meg Ukrajnában

Harminchárom, az ukrán erőket támogató grúz katona halt meg Ukrajnában - közölte Szalome Zurabisvili georgiai elnök hétfőn Varsóban, a lengyel  hivatali partnerével, Andrzej Dudával közösen...

Ezért volt ma rakétaeső: ukrán dróntámadás ért két orosz katonai repülőteret

Ukrajna támadást intézett katonai repülőterek ellen Szaratov és Rjazán térségében, három orosz katona meghalt - közölte a védelmi minisztérium sajtószolgálata. Erre válaszul indult a...

Rakéta áradat tart Ukrajna felé, több irányból – percről-percre frissítjük

Hétfő van, mondhatni menetrend szerint érkeznek az orosz rakéták az ukrajnai infrastruktúra ellen. Ukrán jelentések szerin masszív rakétatámadás kezdődött.  Kövesse az eseményeket percről percre.